Jenže místo rolí vnadných krásek na ni čeká opačný extrém – ve Velmi křehkých vztazích ztvárňuje vedle půvabné potvory Simony také nehezkou intelektuálku Sylvu. Že by nahotě u Alice definitivně odzvonilo?

Proslavila vás scéna z filmu Báječná léta pod psa, v níž jste odhalila prsa. Teď je z vás máma, znamená to, že už se ve filmu nesvléknete?

"Asi ne, ale není to tím, že jsem se stala maminkou. Nemám na to věk. Ani náladu."

Říká si po porodu nějaká část vašeho těla o plastiku?

"To snad ani ne, ještě je čas. Až bude druhý, třetí nebo pátý porod, tak třeba." (směje se)

Konečně hrajete hodnou holku, takže pomalu opouštíte přihrádku potvor?

"Myslím, že ne, a ani se jich v žádném případě nechci zbavovat, protože všechny ty holky jsou úžasný. Nicméně jsem ráda, že to ta Sylva trošku rozbourala. Za mrchy jsem od začátku ráda, ale Sylva je zpestření."


"Když si začnu myslet, hezká, že jsem chytrá, šikovná, tak jsem v háji."


Jenže hrát milé dívky nejste zvyklá...

"Nejsem. Sylva je extrémně hodná, citlivá a nepoužitelná pro praktický život, prostě takový kopýtko. Baví mě, a tak se mi hraje dobře."

Není to právě krasavice, prý vás do té role dlouho upravují.

"Právě že bohužel poměrně krátkou dobu, upravit Simonu trvá trošku déle (směje se). Nicméně je to i tím, že Sylva má paruku, takže na moje vlasy přijde paruka, nelíčíme skoro vůbec, lehce řasy, trochu make-upu. Na to se nasadí brejle, předtím rovnátka, a tím to hasne. U Simony děláme vlasy a líčení."

Když se jako Sylva podíváte do zrcadla, napadá vás, jaké by to bylo nebýt hezká?

"Já si o sobě nemyslím, že jsem hezká. Protože v momentě, kdy si začnu myslet, že jsem hezká, chytrá, šikovná, tak jsem v háji, definitivně. Znám svoje chyby a mám svoje mindráky."

Fotogalerie
4 fotografie

Vy sama jste spíše potvora, nebo hodná holka?

"Hodná holka, rozhodně. Až moc." (směje se)

Jak dlouho trvá vaše civilní zkrášlování?

"Nemůže trvat dlouho, malý mi nedovolí upravovat se déle než deset minut. Na chvilinku ho dám do postýlky, udělám si jednu řasu. Pak ho přendám jinam, protože ho to tam nebaví, dodělám si druhou řasu. Nějaký make-up nebo stíny, to neexistuje. Vlasy stáhnu do drdůlku, prsknu na to čepici, teď v létě bez čepice, vezmu džíny, triko, tenisky a do deseti minut se to musí vejít."

Když s odstupem času vzpomínáte na těhotenství, co bylo nejhorší?

"Záda. Urputné bolesti zad. Nemohla jsem sedět. Jela jsem z natáčení a v autě jsem těch pětadvacet minut brečela bolestí. Kino? Koupili jsme poslední řadu, vzala jsem si z domova polštář a lehla jsem si na ten koberec nahoře u únikového východu. Večeře jsme řešili tak, že jsme známé upozornili, že budu stát a celé večeře jsem prostála. A pak, samozřejmě, co si budeme říkat, v devátém měsíci se ženská cítí jako vzducholoď, jak žába nafouknutá brčkem."

Seberete odvahu pořídit Vaškovi sourozence?

"No rozhodně. Rozhodně! Jednoho až dva, to musí bejt (směje se). Mně by se tři děti líbily, byla bych šťastná. Ale nevím, nevím, není mi dvacet. Takže uvidíme."

Stále tvrdíte, že váš deset let trvající partnerský vztah neprošel sebemenší krizí?

"Krize naštěstí nebyla, klepu to. Jasně že na začátku byly třenice, takové to rozdělování teritorií a oťukávání se, ale postupem času se to krásně usadilo a vytříbilo. Myslím si, že manžel je šťastný, že mě našel, a pořád mi to opakuje."

Co si myslíte o nevěře?

"Ať ze strany toho, kdo ji má na svědomí, nebo ze strany toho druhého, kdo se to dozví, vždycky je nevěra pro oba dva strašně nepříjemná. Radím vyhýbat se tomu."

Změnila byste na manželovi něco?

"Ne! Vůbec nic bych nechtěla měnit. Je flegmatik, já jsem výbušná, hned chci všechno řešit, pořád mám, pardon, oheň u zadku. On je v klidu. Říká: Neplaš, neplaš. Výborně se doplňujeme."

Žádné spory o výchovu malého nemáte?

"Co se týče malého, tam jsme zajedno a oba ho tak rozmazlujeme, že se trošku bojím, že ho rozmazlujeme víc než babičky.Protože to je dítě, u kterého se neuklidí ani nevyžehlí, vyžaduje permanentní pozornost a má ji od narození. Takže Vašík usíná zásadně na nás (směje se). Když točím, pospíchám z natáčení, abych si ho mohla přivinout. Je na něm vidět, že je pozitivní, v pohodě, usměvavý, nebojí se. Některé děti jsou zákeřné a zlé, tam v rodinách něco neklape, je tam něco špatně."

Přemýšlíte nad tím, koho si Vašík vezme?

(směje se) "Martin Zounar čeká holčičku, už říkal, že by si mohla vzít Vašíka. Vlastně první nabídka k sňatku pro Vašíka je malá Zounarka, narodí se někdy v říjnu. Teď budu muset Martina honit, aby pořádně vydělával."

A čím Vašík bude?

"Nevím. Nemám ráda, když se rodiče snaží přes děti realizovat to, co oni nedokázali. Hlavně ať je Vašík v klidu. Ať mi třeba nosí domů čtyřky, pětky, hlavně ať se nenervuje. Taky jsem přinesla domů pár koulí a nikdy v životě se nestalo, že bych se to mámě bála říct."

Čtěte také:

Alice Bendová: Nechám si opravit prsa!