Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šidí a překračují rychlost!

Autor: Lucie Müllerová, Lucie Koubová, Ladislav Leimer - 
11. srpna 2008
11:00

Do boje s nepoctivými taxikáři vyrazil už před rokem pražský magistrát s projektem garantovaných stanovišť TAXI FAIR PLACE.

Blesk už tehdy 'seriózní' taxikáře otestoval, po roce se reportéři vrátili na vybrané štafly znovu.

A jak to dopadlo? Testy potvrdily, že taxikáři jsou nenapravitelní - překračují rychlost a šidí vesele dál...

214822:gallery:true:true

Stejně jako loni zamířili i tentokrát reportéři Blesku na stanoviště FAIR PLACE. Výsledek? Skoro by se zdálo, že se pražští taxikáři konečně polepšili, ale... Asi jsme to zakřikli! Taxikáři se zase pořádně předvedli. Šidit a dupnout na plyn umí pořád! Jeden s námi svištěl ve strahovských serpentinách stokilometrovou rychlostí, druhý projel několik zákazů, jiní nás testovali prudkým dobrzďováním i riskantními 'myškami '.

Do vyjíždění účtenek se naši taxikáři také příliš nehrnuli, jeden na stvrzenku zapomněl úplně. Problémy mají i s vrácením peněz nazpět. O komunikaci v anglickém jazyce raději pomlčíme, 'pokecali' jsme si jen se dvěma ze šesti testovaných taxikářů.

Řidiči také těžili z naší 'neznalosti' metropole, takže nám několikrát místo nejkratší cesty rovnou do cíle dopřáli parádní okružní jízdu. A novým trikem jsou i 'pomatené' taxametry, které si občas přidají nějaký ten kilometr navíc.


Blesk testoval Fair Place:

Nástupní taxa - 40 Kč/km
Čekací doba - 6 Kč/minuta
Sazba - 28 Kč/km