"Několik set tisíc ale budu muset do bytu okamžitě investovat. Takový svinčík jsem ještě u nájemníka neviděl." V domácím i v exekutorech ztuhla krev, když se soudním příkazem v ruce otevřeli dveře garsonky nedaleko Nového Smíchova. Těžko uvěřit, že tady mohl někdo žít.

Dveře bytu Moravce
Autor: Ladislav Křivan

Exekuce letité špíny

Blesk získal exkluzivní fotografie bytu Miroslava Moravce (69) po soudní exekuci! A vyrazily dech nejen majiteli bytu, který dal populárnímu komisaři Moulinovi kvůli neplacení nájemného výpověď. Od letošního ledna Moravec za byt neplatil. Následovala exekuce a soudní otevření bytu. "Ten svinčík mě srazil k zemi, něco takového jsem ještě neviděl," řekl Blesku domácí, který nechce být jmenován. Škody na neudržované garsonce odhaduje minimálně na 300 000 až 400 000 korun. A to k tomu ještě přidává dlužné nájemné.

Majitel domu dabingového krále zažaloval několikrát. "S panem Moravcem jsem měl problémy od doby, kdy jsem dům před deseti lety koupil," tvrdí. Zjistil jsem, že má ještě druhý byt na Žižkově, a proto jsem chtěl, aby se vystěhoval.," řekl domácí Blesku.

Fotogalerie
8 fotografií

Jednání se vlekla. Domácí dal herci v roce 2006 výpověď, kterou on osobně převzal. Pak už zbývaly jen dvě možnosti: buď dát na domácího žalobu, nebo se vystěhovat. Moravec neudělal ani jedno, ani druhé. "Musel jsem nečekaně na reoperaci kyčle a pak jsem byl na dlouhých rehabilitacích," brání se herec. Naráží tak na incident, kdy na něj před dvěma lety nacouvala taxikářka a zlomila mu nohu v krčku.

"Navíc mi domácí znemožnil vstup do bytu, protože mi vypnul elektronickou kartu. Udělal mi to dokonce dvakrát," upřesňuje bývalý nájemník. Otrávilo ho to a přiznává, že od ledna domácímu nájem neposílal. "Uvědomil jsem pana Moravce, že má možnost po exekuci věci vykoupit, neudělal to. Tím to považuju za uzavřenou věc," končí "kauzu Moravec" pan domácí.