Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiči likvidují požár textilu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Internet)
Autor: ČTK - 
13. července 2008
11:10

Hasiči od noci ze soboty na neděli likvidovali požár ve firmě Bentex Automotive v Benešově nad Černou na Českokrumlovsku.

Požár ve společnosti, která vyrábí potahy a textilní výplně, zasáhl 250 metrů čtverečních odpadu. Výši škody zatím hasiči neznají. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dva hasiči se při zákroku poranili

Dva dobrovolní hasiči se při požáru zranili - jeden se nadýchal zplodin, druhý dostal epileptický záchvat. Textil, kůže a molitan v odpadní jímce začal ve firmě hořet v sobotu večer, před 23:00 jednotky požár lokalizovaly. "Příčinou vzniku požáru je nedbalostní jednání - neopatrné zacházení s otevřeným ohněm," uvedla mluvčí.

Požár byl velmi rozsáhlý

Krajské operační středisko muselo vzhledem k rozsahu události vyhlásit druhý stupeň poplachu. "Na místě zasahovalo celkem devět cisteren, tři dopravní automobily, kontejner ze stanice České Budějovice, chemická Avie a rychlý zásahový automobil ze stanice Český Krumlov, k hašení bylo dovezeno 5000 litrů pěnidla," popsala Matějů. Dodala, že požár se nerozšířil mimo jímku.

O dalším postupu hasiči jednají

Velitel zásahu nyní jedná se zástupci firmy Bentex o dalším postupu při likvidaci ohně.