Ve středu těžce opilou Ivetu odvezli do psychiatrické léčebny v Kroměříži na protialkoholní léčení. Podle očitých svědků ji na klinice přijali ve velmi špatném psychickém i fyzickém stavu, dokonce napojenou na kapačky.

"Vypadala dost hrozně, měla odulý obličej a sotva šla," prozradil Blesku očitý svědek. Hospitalizaci Ivety Bartošové v kroměřížské léčebně potvrdila i jedna ze zaměstnankyň areálu kliniky. Podle svědků měla Ivetu na léčení přivézt Golda, zpěvaččina přítelkyně, bývalá chůva a žena, která zpěvačce nejvíc pomáhá s chodem domácnosti i výchovou malého Artura. Právě ona však, zřejmě z loajality, tvrdí, že o Ivetině léčení nic neví.

Fotogalerie
2 fotografie

"Nevím o tom, ale i kdyby to byla pravda, je to Ivetina soukromá věc a navíc, pokud se někdo má léčit a jde se léčit, je to chvályhodné. Ivetu jsem naposled viděla před týdnem, kdy jsme byli spolu s Arturem v kině. Stýkáme se, kamarádíme a vždy, když je třeba, ráda jí pomohu," říká Zlata Dvořáková, přezdívaná Golda. Dva důležití muži Ivetina života však mlčí. "Nebudu se k ničemu vyjadřovat," zní slova současného přítele Romana Hankeho (38) i otce Ivetina syna Artura Ladislava Štaidla (61).

Právě Štaidl má momentálně s největší pravděpodobností Artura ve své péči. Vzhledem k hospitalizaci Bartošové se nabízejí spekulace o tom, že by mohly úřady zpěvačce syna sebrat! Ten by pak našel útočiště u svého otce Ladislava Štaidla natrvalo. Ještě ve čtvrtek, tedy den po Ivetině převozu na kroměřížskou psychiatrii, však Artura hlídala Golda. Ráno byli oba viděni na stanici metra Háje a v podvečer v kině Imax, kam zřejmě chůva chlapce vzala, aby přišel na jiné myšlenky. Poslední týdny musely být pro Ivetu i jejího syna víc než traumatizující. Ivetina spotřeba alkoholu se podle informací Nedělního Blesku poslední dobou blížila minimálně dvěma litrům vína denně. Oddělení, kam měli zpěvačku přijmout, se přitom zabývá delirantními a debaklovými stavy osob trpících alkoholismem a léčí se na něm ti nejtěžší pacienti. Proč se Iveta uchýlila zrovna na kroměřížskou psychiatrii, zůstává záhadou. Buď si od Moravy slibovala větší diskrétnost, anebo ji její závislost zradila při pobytu u příbuzných, kteří žijí nedaleko. Zpěvačka totiž pochází z Čeladné.

Současný pobyt na psychiatrii není zdaleka prvním excesem pohnutého zpěvaččina života. Iveta Bartošová má za sebou kolaps po boku Zdeňka Podhůrského, pokus o sebevraždu podřezáním žil. Když letos v březnu vyšlo najevo, že se ambulantně léčí na říčanské psychiatrii, mnozí věřili, že je zpěvaččin život na dobré cestě, spekulovalo se dokonce o tom, že Iveta čeká dítě. Deprese a alkohol však bohužel stále vítězí...


Alkohol, prášky a pokusy o sebevraždu...

Říjen 2004 - Iveta se zhroutila po rozchodu se svým přítelem, designérem Danielem Bartákem. V depresích skončila na kapačkách v nemocnici.

Listopad 2004 - ve dveřích Ivetina domu v Uhříněvsi ji napadl neznámý útočník a způsobil jí zranění oka. Policie pak jeho trestní stíhání zastavila.

Červen 2005 - na tiskovce stavební společnosti, jejíž se Iveta stala tváří a která zpěvačce postavila dům, se objevila s krvavými šrámy na rukou. "Napište třeba, že mi to udělal můj pes," znělo její vyhýbavé vysvětlení.

Červen 2005 - první signály, že Iveta má problémy s alkoholem. Po záhadném kolapsu končí v nemocnici na kapačkách a v diagnóze je řeč o smrtelné kombinaci alkoholu a antidepresiv.

Listopad 2006 - Iveta leží ve vinohradské nemocnici, kam ji přivezla sanitka s vážně pořezaným zápěstím. Jednoznačná diagnóza zněla: demonstrativní pokus o sebevraždu.

Březen 2007 - Iveta se zcela stáhla do ústraní a ambulantně dochází na psychiatrii v Říčanech. Na veřejnosti se naposled objevila před měsícem na vystoupení v rámci akce Pizzafest, a to o pěkných pár kilo těžší.