A vysvětlila nám také, proč a kdy se jí stane, že podlehne alkoholu. "Vůbec se za tu škarpu nestydím. To je lidské. Tenkrát jsem se opila, protože jsem se opít chtěla, a opíjela jsem se s chutí a ráda," sdělila nám s naprostou upřímností herečka a spisovatelka.

Zdůraznila, že alkoholový výstřelek byl vyvrcholením osobních a pracovních problémů, které se začaly hromadit ihned po jejím návratu z Austrálie. "Byla jsem úplně "down". Vyčerpaná a nevěděla jsem, kudy kam. Práce se mi nedařila. S manželem jsme byli ve šlamastyce, a tak jsem ujela," říká Lenka, která v tu dobu bydlela už tři měsíce na venkově v Psárech.

Její manžel, fotograf David Holas, má ateliér v centru Prahy, a to je prý pro Lenku naprosto nesnesitelně rušné místo k žití. "Musela jsem do přírody nabrat síly, jinak bych umřela. Tak jsem se odstěhovala do Psár. Po Davidovi se mi ale strašně stýskalo a nedalo se tam vůbec spát. Štěkaly tam všude kolem čuby a pes mého bytného mi neustále škrábal na dveře. Nejradši bych všem těm psům dala narkózu. To ale nešlo, a tak jsem pila pivo," přiznává Lenka.

V onen červnový den těch piv bylo ale víc, a tak herečka na cestě domů ulehla do škarpy. "Lidé chtěli senzaci a zavolali policisty, a v tu ránu jsem byla v novinách. Já těm policajtům potom říkala: Měli jste mě posunout o metr dál a nechat mě konečně vyspat, když to doma není absolutně možné," popisuje nám Lenka. Titíž policisté, kteří herečku tahali ze škarpy, Lenku sledovali i následující dva dny.

"A to víte, že jsem chodila na procházky do hospody. Měla jsem takové období, že jsem chtěla být mezi lidmi, bavilo mě je poslouchat a bavit se s nimi," pokračuje Kořínková. Když se ale herečka viděla v novinách, jak se válí ve škarpě, nedalo jí to a policistů se prý zeptala: "Jak jsem tam na vás v té škarpě, prosím vás, působila?" "Vypadala jste mile, jako že o něčem usilovně přemýšlíte."

Lenka s nimi vedla celou dobu přátelský dialog, a když zjistila, že jeden z nich se narodil ve znamení Býka, optala se: "Mám kolem sebe samé Býky a mám je ráda. Nemohli byste mě teď zavézt domů?" Nakonec musela do kopce k domu, kde bydlela, vystoupat sama. "Byli ve službě a odvézt mě si prý nemohli dovolit," vzpomíná Lenka na závěr svého alkoholického extempore. Od onoho inkriminovaného víkendu až do dnešního dne se alkoholu Lenka Kořínková, autorka několika knih o zdravé výživě, prý ani netkla. "Neměla jsem k tomu důvod. A tenkrát jsem to brala jako takový čisticí proces ze všech nerváků a šílených situací."