"Byl jsem měsíc v Bohnicích na pavilonu 23," přiznal Etzler včera v Blesku na dotaz našich čtenářů.

Představitel ředitele Krause ze seriálu Pojišťovna štěstí, který v závěru roku lámal divácké rekordy, se za svůj pobyt v Bohnicích tak styděl, že jej zapíral! "Dlouhou dobu jsem své léčení tajil a všem říkal, že jsem měl žloutenku. Až po roce a půl jsem zjistil, že nejlepší řešení je říct, že jsem vyléčený alkoholik. Pak už mě nikdo nenutil, abych si dal panáka," dodal Etzler.

Charismatický herec si začal s alkoholem v dospívání a intenzivně pil od 18 do 34 let. "Byl jsem veliký piják. Nikdy se mi ale nestalo, že bych udělal průšvih nebo něco kvůli alkoholu prošvihl," tvrdí Etzler. A přiznává, že s alkoholem v krvi hrál v divadle a několikrát dokonce i řídil auto.

"Považuju za hodně špatné, že jsem to udělal. Naštěstí se nikomu nic nestalo," ohlíží se Miroslav Etzler, který o svém pití mluví zcela otevřeně. A přiznává i to, že v alkoholu utopil peníze a mnohdy si na něj dokonce i půjčoval. "Ale nikdy to nebylo tak, že bych prodával hodinky nebo si půjčoval v hospodě od cizích lidí."

Jednoho dne si ale řekl, že takhle už nechce žít. Byl rozvedený, žil s herečkou Zuzanou Bydžovskou, na vlastní žádost odcházel z Národního divadla, kde hrál téměř osm let jednu velkou roli za druhou... "Bylo to rozhodnutí ze dne na den. Věděl jsem, že pití mě zničí, že to půjde dál a dál. Časem vám vezme mozek, ledviny, srdce... Chodil jsem na tři čtyři piva a pořád si udržoval hladinu alkoholu v krvi. Rodina to špatně nesla a já si řekl KONEC! Potřeboval jsem lékařskou pomoc, protože nemám takovou vůli, abych dokázal přestat pít sám. V Bohnicích jsem potkal báječného doktora Huberta, měsíc jsem strávil v pavilonu 23 a poté jsem bral půl roku antabus. Od té doby jsem se už nikdy nenapil. Nechci, protože se znám a vím, že bych nedokázal zůstat u jedné skleničky. Bez alkoholu se mi žije moc dobře," přiznává Etzler.

Stejné problémy s alkoholem měla i jeho současná žena, herečka Vilma Cibulková (41). "Rovněž se léčila a taky už vůbec nepije. Potkali jsme se v době, kdy jsme oba už byli vyléčení alkoholici," dodal Miroslav Etzler. Už v červnu začne natáčet druhou řadu seriálu Pojišťovna štěstí. Přípravy ovšem zkomplikovalo neplánované těhotenství Aleny Antalové!