Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina mrtvého Péti (†10): Žaluje nemocnici o milion!

Autor: mor - 
3. února 2014
21:06

Od smrti postiženého Péti (†10) uplynuly 4 měsíce. Rodina se s odchodem milovaného syna jen těžce vyrovnává. Z předčasného úmrtí totiž viní karlovarský špitál.

Péťa Levai z Karlových Varů se narodil se svalovou atrofií. Upoután byl na invalidním vozíku. „Do nemocnice se dostal kvůli angíně. Náhle ale zkolaboval. Začal se dusit, protože neměl odsátou kanylu. Jenže v tu dobu u něj nebyl personál. Doktoři ho začali oživovat až po asi deseti minutách,“ vypráví maminka Veronika Kazdová (29).

Jejího syna nakonec lékaři úspěšně resuscitovali a ihned ho nechali převézt do nemocnice v Plzni. Tam ale chlapec zemřel. „Místní lékaři nám potvrdili, že zástava musela být daleko delší, než pět minut, jak uváděli doktoři ve Varech, protože mu úplně odumřel mozek,“ dodává Kazdová.

Vedení nemocnice ale jakékoliv zavinění popírá. „Na základě vnitřního šetření si nejsme vědomi žádného pochybení,“ říká mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vlastimil Podracký. Případ začala řešit i policie. Rodina podala na nemocnici trestní oznámení. Špitál chce navíc zažalovat o milion korun. Jenže policie to smetla ze stolu. „Na základě lékařských posudků, nebyla prokázána vina ze strany nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Případ tak zřejmě bude muset vyřešit soud.

evita5555 ( 1. srpna 2014 10:39 )

Dajte pokoj sestrám, určite nemali na starosti len tohto jedného chlapčeka, desať minút je dosť krátka doba na iné povinnosti, ale stačí na zadusenie sa chlapca dýchajúceho cez kanylu.

evita5555 ( 1. srpna 2014 10:34 )

Chudák chlapec, ale nie preto, že zomrel, ale že sa narodil s takou zákernou chorobou. Keď to napíšem veľmi drsne, mali by tí rodičia poďakovať špitálu, že odišiel bez veľkého trápenia, ktoré by ho čakalo pri normálnom priebehu tejto choroby a to, že by sa najskôr prestal úplne pohybovať, že by bez pomoci nemohol dýchať a nakoniec by sa niekoľko mesiacov dusil, prípadne bol na prístrojoch, kým by ho neskolila nejaká iná infekcia. Bol ušetrený veľkého trápenia. A to si ešte rodičia myslia, že tá sestra by mala sedieť pri tom dieťati 24 hodín v kuse? Mala tam sedieť mamička, ktorá si "zodpovedne" narobila tri ďalšie deti so šancou rovnakej choroby. Poznám rodinu, ktorej sa narodili tri také deti, lebo stále nechceli pochopiť, že v tomto prípade pracuje genetika.

alex80 ( 4. února 2014 18:38 )

Takhle nemocný člověk umírá brzy,je to zákon přírody a silnějšího.Když už se stalo tak se stalo,kluk i rodina si můžou oddychnout.myslím to tak že rodiče můžou konečně fungovat jako každá jiná rodina bez toho aby se o něj musela pořád starat a vyzbyde čas i na ostatní děcka.Mají jich tak už dost a podle zpráv v televizi paní nevypadala zrovna nešťastně.Teď budou jen kopat kolem sebe jak už se stává zvykem.Mají být rádi že odešel v klidu a nebude muset jen přežívat.

atakdale ( 4. února 2014 11:33 )

no a pokud to tak bylo, měl by k tomu závěru dojít i soud zatím je to napsáno jen v článku v blesku, což víme, že ještě nic neznamená - super titulek, na kterej se vrhnou čtenáři a začnou zběsile diskutovat a nadávat

rolpa ( 4. února 2014 11:26 )

Je správné že rodiče nenechávájí smrt svého dítěte bez povšimnutí za zjištěných okolnosti které vedou k podezření že dítě zemřelo z nedbalosti zdravotního personálu který mu nezajistil a neposkytnul potřebnou péči a pomoc .Je správné a oprávněné že rodiče žádají odškodnění za ujmu zanedbaním lékařské péče .

Zobrazit celou diskusi