Vyvoleným, kterého atraktivní herečka v posteli vyhrála na svou stranu, se stal herec Miroslav Etzler (37).

Svatbu se zamilovaným podařilo dokonale utajit, a to nejen před veřejností. "Je to věc soukromá, je to věc lásky a já jsem nesmírně šťastná, to je vše," tvrdí Vilma Cibulková. "Jsem šťastnej, moc," potvrdí bez přemýšlení i Etzler, když se ho zeptáte, jak se mu žije ve svazku s Vilmou Cibulkovou.

Horká svatba mu přitom měla pěkně zkomplikovat život. Zuzana Bydžovská totiž herci odepřela právo vídat společného syna Kristiána. A rozpoutal se soudní spor. "Byla to a stále je dost traumatická záležitost a cokoliv bych řekl, jenom té věci ublíží," nechce se k tomu vyjadřovat Miroslav Etzler.

Na toto téma nekomunikuje ani Bydžovská. Soud ovšem rozhodl. Právo se přiklonilo k Zuzaně Bydžovské a verdikt určil, že otec smí malého Kristiána sice vídat, ale jen hodinu a půl každý pátek. Jednou za čtrnáct dní si pak Etzler smí vzít syna na víkend.

"Mám dětí spoustu. S Markétou a Magdalénkou z prvního manželství jsem to nezvládl, bylo to v době, kdy jsem právě nastupoval do divadla a rozhodně jsem se nechoval jako vzorný táta. Ale s Kristiánem jsem jako otec vůbec nedostal šanci," zpytuje svědomí herec. Vzhledem k neradostným zkušenostem prý žádné další děti už také plodit ani nechce.

S Vilmou Cibulkovou se profesně potkával řadu let, úplně poprvé se sešli na Čase sluhů. Tehdy se prakticky neznali. A ještě dlouho po jmenovaném debutu režisérky Ireny Pavláskové a řadě dalších, už televizních projektů, které oba herci společně natočili, se při každém setkání pouze pozdravili. "Řekli jsme si ahoj a to bylo všechno, zlom nastal až v posteli, kde jinde taky," shrnuje Etzler.

Okolí herci blízké považuje Etzlera za velmi emotivního člověka. "Jestli na Vilmu žárlím? Žárlím, samozřejmě, každý žárlí," přiznává herec sám, ale věří: "Já doufám, že spolu s Vilmou opravdu chceme být." S Cibulkovou Etzler spolupracuje i na jevišti. Společně vystupují ve Viole v baladách Francoise Villona. "Je to skvělá práce, herci, kteří spolu žijí, jsou k sobě na jevišti v mnohém citlivější, vědí, co koho trápí, v jaké jeden nebo druhý hraje náladě - a to je prima," popisuje Etzler svůj profesní život s Vilmou. Pohodově oběma hercům klape i soukromí.

"Někdy je to komplikované, já zkouším v Ungeltu, Vilma v Divadle v Řeznické, doma se sejdeme až večer, ale spolu se snažíme být pokud možno často," končí Etzler. Zuzana Bydžovká zůstává sama se synem a dospívající dcerou ze vztahu, který soužití s Etzlerem předcházel.