24. května 2010 • 10:10

Co píší o mistrech: Outsideři se zlatým srdcem

Autor: jos, ČTK
Vstoupit do diskuse
56
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté to dokázali, titul vyhráli srdcem! Tak komentují triumf národního týmu slovenská média. Ruské servery jsou plné hořkosti a připomínají, že tento rok se sborné moc nevydařil. Jak komentují český zázrak v dalších zemích?



Zpravodajské servery připomínají, že ruská sborná byla díky přítomnosti mnoha hvězd z NHL považována už před začátkem turnaje za největšího favorita, zatímco o českém mužstvu většinou píší jako o outsiderovi.

"Český národní tým se postaral ve finále MS 2010 v Kolíně nad Rýnem o senzaci," soudí server sportmedien.eu. Podobně jako další připomíná, že svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky stáli několikrát během turnaje na pokraji vyřazení.

Focus Online proto o českých reprezentantech píše jako o "umělcích v přežití okolo Jaromíra Jágra, kteří odčarovali ruský hokejový All stars tým". Z českých hráčů vyzdvihl zejména brankáře Tomáše Vokouna.

Cesta k dokonalosti

"Noví hokejoví králové planety jsou z Česka. V kolínské Lanxess Aréně završili Češi svou úžasnou pouť, když podceňované a mohutně kritizované mužstvo, jemuž se nejprve nedařilo, vystupňovalo svou herní fazonu téměř do hokejové dokonalosti," napsal internetový server Aktuálne.sk.

"Rusové kráčeli celým turnajem bez zaváhání. Před dvěma týdny odstartovali svou pouť se Slovenskem a v neděli ji skončili. Ne však tak, jak chtěli. S Českem totiž prohráli 1:2," připomněl ve svém internetovém vydání list Šport. Rychlý český gól už ve 20. vteřině utkání označil komentář za začátek jako z velké knihy.


Internetový server Čas.sk napsal, že českým hokejistům bez hvězdných posil se povedlo rozplakat národ. "Podceňovaný výběr Vladimíra Růžičky dokázal porazit největšího favorita šampionátu Rusko. Tomu se tak nepodařilo napodobit český výkon z přelomu tisíciletí a nezískalo vytoužený hattrick v počtu titulů," upozornil web Sme.sk.

Unaveni hokejem

"To není náš rok," zdůraznil Sport-Express v narážce i na předchozí neúspěch ruského hokeje na olympiádě ve Vancouveru.

"Unaveni hokejem 2," nadepsala zprávu z finále vládní Rossijskaja gazeta v narážce na pokračování ruského velkofilmu Unaveni sluncem.

"Sborná, které fandily tisíce fanoušků na tribunách a miliony u televizorů, prohrála druhý nejdůležitější turnaj sezony," píše na titulní straně Sovětskij Sport. Pozastavuje se nad selháním ruských hráčů v nejdůležitějším zápase šampionátu, a to nikoliv s právě nejsilnějším soupeřem.

Nicméně komentátor připustil, že jízdenku do finále si Češi naprosto zasloužili: nepřítomnost hvězd z NHL, které "se až na vzácné výjimky neuráčily poctít tým svou pozorností", napravili urputností. "Kdo by si dokázal představit, že skromný český tým uspěje už v 21. vteřině utkání," dodal Sovětskij sport.

Jaromír Jágr (vlevo) a Tomáš Rolinek s pohárem pro mistry světa Jaromír Jágr (vlevo) a Tomáš Rolinek s pohárem pro mistry světaFoto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
56

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud