Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lech Kaczynski: Jak si představoval ráj?

Autor: pal, Fakt.pl - 
19. dubna 2010
16:19

Se svým bratrem Jaroslawem, dvojčetem, strávil Lech Kaczynski téměř celý život. A s ním se také pojila jeho představa ráje, posmrtného života, se kterou se ještě před svou tragickou smrtí svěřil v jednom z rozhovorů...

Polský prezident Lech Kaczynski, který je od neděle pohřben v královském hradu Wawel v Krakově, byl jako věřící člověk přesvědčen, že existuje věčný život a že po smrti na dobré lidi čeká ráj. Svěřil se s tím v jednom z rozhovorů pro TVN24.

"V nebi jsem seděl s Jaroslawem a pil limonádu," popisoval svou přestavu o posmrtném ráji polský prezident a pokračoval: "Stejně jako za starých časů, kdy jsme v dobách dětství seděli a pili vodu z pojízdného automatu. Právě tak vypadá ráj."

Společně žili, společně málem zemřeli

Lech Kaczynski se svým bratrem, dvojčetem Jaroslawem, trávil mnoho času. Proto není divu, že Jaroslawa jeho náhlé úmrtí tak zasáhlo. Nevydal žádné prohlášení, nekomunikoval dokonce ani s představiteli své strany Právo a spravedlnost. Zúčastnil se až nedělního pohřbu svého bratra a jeho manželky Marie.

Společně také málem zemřeli, i Jaroslaw měl totiž letět do ruského Smolensku. Kvůli nemoci jejich matky, která je stále hospitalizovaná ve varšavské nemocnici, si ale cestu na poslední chvíli rozmyslel, což mu zachránilo život. A právě Jaroslaw byl nakonec tím člověkem, který musel identifikovat tělo svého bratra, polského prezidenta.

(Zdroj: Fakt.pl)

nextapache ( 20. dubna 2010 07:12 )

Kurwaštwellung MY

nextapache ( 20. dubna 2010 07:12 )

On to tak dělal i Lešek, ale za státní. Teď by rád i buzík Jaroslav.

anelam ( 20. dubna 2010 06:06 )

Teda smrku?Tak to snad dnes jsme v ráji na zemi všichni ne? Já si ráj představuji.Ráno se probudit,uvidět velký čistý rybník,jít si zaplavat,kafčo,cigaretku znovu zaplavat-hodně sluníčka,krásnou knihu,hudbu,okolo hodně ptáčků ,kvákání žab atd....to by byl ráj:::

nextapache ( 20. dubna 2010 05:44 )

My nejsme občané Polska, nás fotkami geniálních Kaczynských nezblbnete, mi prezidenta v Polsku volit nebudeme. Máme své zázraky.

pepazdp ( 19. dubna 2010 21:22 )

A co ti v tom brání?

Zobrazit celou diskusi