Televizní diváci si ho jistě pamatují z velké sázky o knír Jana Rosáka. Šlo o to, zda Dudek vymyslí 365 nových vtipů na každý den v roce. Dudek se přiznal, že jeden vtip v nouzi „obkreslil“, Rosák tak svůj knír obhájil, a Olda  musel jít před televizními kamerami dohola. Dudek napsal scénáře k hudebně zábavným pořadům Stodola Michala Tučného, Šestý den je sobota, Dámský kabaret, mezi jeho knihy patří Mejdan s hvězdami, Dudkoviny a Nevšední život a záhadná smrt Karla Svobody.

Chtěl bych se živit psaním, ale nevím, jestli na to mám. Jak to můžu zjistit? (Marek Kuděj) 
Tím, že někomu nabídnete knížku nebo povídku, a když Vám ji nevrátějí, tak to zkuste... Budete stejně nemile překvapen...
Kdo je váš nejoblíbenější spisovatl (kromě vás) (Sona) 
Jaroslav Hašek.
Dáváte své věci někomu dopředu číst? Komu? (Michal) 
Většinou prvním čtenářem je moje žena, která mému humoru vůbec nerozumí, takže první čtení vždy končí hádkou. Jinak je to dobrá konzultace.
Jakou vaši knihu byste mi doporučil?Ráda bych si něco vtipného přečetla (B) 
Upřímně bych Vám doporučil moji novou knihu Český kocourkov, aneb malé ohlédnutí před velkým skokem vpřed. Myslím, že se docela pobavíte.
Kdo je váš nejlepší přítel? Zůstal vám v odbách dobrých a zlých? (Jitka J) 
Hlad. Na toho se můžu spolehnout, protože mě nikdy neopouští.
Jaký si myslíte, že jste manžel a otec? (Honza) 
Strašný.
bože, kam se z televize vytratil vtip a zábava? (Mirka a Mirek) 
Televizní zábava neexistuje proto, protože ti, co ji uměli dělat, nebyli k tomuto žánru připuštěni. Nastoupila nová generace a nová kamarádství. V televizi to tak vždycky existovalo, ale ti starší něco uměli. A to jak herci, tak scénáristé a režiséři. Teď je zábava pustým dušičkovým hřbitovem, kde krákají havrani v roli bavičů.
Který kraj v Čechách máte nejraději? (Jarda) 
Jižní Čechy, konkrétně Třeboňsko. Vždycky si vzpomenu na pěvkyni Emmu Destinovou, která má na Nových řekách pomníček, který označuje místo, kam ráda jezdila na ryby. Na tom pomníčku je nápis: Žijící, jenž smíte všechny tyto krásy světa zřít, vzpomeňte si při přeletu sněhobílých racků samot duše mé, jenž dozajista vtělená do některého z nich znovu vždy se vrací v místa svého štěstí zašlého.
jaký máte názor na současnou dobu? jste rád? (Betyna) 
Já bych současnou dobu definoval jako malý český rybníček, kde moudří politici v roli starostlivých rybářů usilovně pracují na čisté vodě, aniž by tento rybník předem vyčistili od bahna a žabince.
Kdyby ste mohl něco vzkázat vašim čtenářum a těm, co od vás ještě nic nečetli, co by to bylo? (Kuldy) 
Řekl bych jim jen jedno: konečně jste se probudili, Olda Dudek je tady pro vás!
Máte z něčeho strach? (Jindřiška) 
Mám. Z tohoto státu.
Je něco, co jste v životě nevyzkoušel a chtěl to zkusit?  (Kája) 
Vyhrát ve Sportce 150 000 000 a odjet se chechtat na Tahiti.
máte nějaký recept na dobrou náladu?  (Kuba) 
Mám. Vyhrát ve Sportce 150 000 000 a odjet se chechtat na Tahiti.
Koho letos budete volit? (Franta) 
Nevím, jestli letos budu někoho volit, ale řeknu Vám, koho mám rád: Mám rád pana knížete Schwarzenberga, který mi připomíná kapitána válečné plachetnice v době letadlových lodí.
proč se už nedávají estrády a místo toho televize vysílají příšerné reality show? (Romana) 
To se musíte zeptat televizních ředitelů Já těm šílenostem také nerozumím. Obecně platí, že pořady, které jsou úspěšné na západě, jako například v USA, budou úspěšné také u nás. Jenomže my nejsme Američané, ale Češi.
Dobrý den, zajímalo by mě o čem bude Vaše nová kniha. Děkuji (Miluška) 
Český kocourkov, aneb malé ohlédnutí před velkým skokem vpřed je knížka plná humoristických povídek a kresleného humoru na téma naší současné doby, na téma vlády našich politiků, na téma život prostého občana v pavučině této vlády, z čehož vyplývá, že žít v České republice je hobby.
Byl jste v mládí divoký, nebo spíše usedlý? (Jana) 
Vždycky říkám, že jsou pro mne zjevením mladí muži, kteří na hlavě nosí klobouk a v ruce aktovku. Z toho vyplývá, že usedlý nejsem, protože prakticky celý život jsem na volné noze, což má k usedlosti stejně tak daleko jako ČT k zábavě.
jak cgutná ústup ze slávy? (XY) 
To se musíte zeptat někoho jinýho. Já se právě vyhřívám.
Litujete ve svém životě něčeho?  (Berda) 
Ve svém životě jsem litoval mnoha věcí, které jsem ale nezpůsobil já. Jako například to, že se po sametové revoluci dostali k moci ti lidé, kteří obsadili poslaneckou sněmovnu, ať se tam za ta léta vystřídal kdokoliv, vždycky to pro mě jako pro řadového občana bylo špatně. Z toho vyplývá, že lituji toho, že jsem se po takzvané sametové revoluci ještě stále nedožil demokracie.
Pane Dudek - jste "pyšný" na knihu, kterou jste napsal o Karlu Svobodovi? Víte můj názor se s tím vaším bude určitě v mnoha věcech rozcházet, ale po celém přečtení, oné knihy, se nemohu zbavit dojmu, že za života paní Hany - Šišky , jste Svobodovy rád navštěvoval vzhledem k tomu, že jste se tam dobře a zadarmo najedl. Již jsem Vám tento odkaz psala, ale neodpověděl jste. Pro mně jste člověkem nečistým a nedobrým - jsem ráda, že takové lidi já ve svém okolí nemám - ta kniha zapůsobila stejně i na řadu lidí v mém okolí - vzhledem k tomu, že jste se snažil působit jako přítel a ve finále z toho vzniklo jediné - napakovat se na neštěstí druhých lidí ..... (Hana) 
Milá paní Hano, musím říci, že jsem udivený z toho, že Vám na psychiatrii půjčují na hraní počítač.
Že to nezabalíš a nejdeš do penze, se divim (jmenovec Oldřich) 
Drahý Oldřichu, vidím, že už jsi dokrmil racky a teď asi půjdeš chrnět, viď?
Uveřejňují ještě v nějakém časopise povídky? Nebo už jenom bulvární plky? (Helena K.) 
Milá Heleno, bulvární plky plně zastupují dřívější povídky, takže si musíte kupovat jedině moje knížky.
Co dělá vaše žena? (Janka) 
Moje žena pracuje na jistém zastupitelském úřadě a myslím, že se tam nenudí.
sliboval jste prý scénář k filmu, kde ho máte? všichni jste se jen přiživovali na slávě karla svobody (Simona Vránová) 
Karel Svoboda byl můj velmi dobrý přítel a svatební svědek mé ženy. Scénář jsem nenapsal proto, protože mi to právě znechutili ti lidé, kteří se na slávě Karla Svobody přiživovali.
Prosím tě Oldřichu, proč klezeš do Blesku? (Josef H) 
Lezu všude tam, kde se můžu zadarmo ohřát.
Ještě jsem nepostřehla jména vašich dětí mezi zlatou mládeží? vy jste bezdětný? (Lucy) 
Bezdětný nejsem a čtyři Dudci vyletěli už z hnízda...
Kolik si vypíšte na knížkách? (Kupec Jiří) 
To záleží na tématu. Faktem je, že když udělám knížku s VIP osobností, tak honorář může být daleko přes 100 000 Kč. Já však mám rád humor a tam, bohužel, jsou honoráře daleko pod 100 000 Kč. Takže svoji literární tvorbu musím brát s humorem.
Nemám rád nomenklaturní humoristy (XX) 
Nomenklaturní humoristé už většinou vymřeli. Jejich teritoriem byl komunistický humoristický týdeník Dikobraz. Toť vše.
Zajímalo by mě, kolik se platilo za jeden vitp dříve a kolik nyní (Jan H) 
Jestli tomu dobře rozumím, dříve u Vás znamená za vlády komunistů. Za jeden černobílý kreslený vtip se platilo okolo 130 Kčs. Dnes je honorář za jeden černobílý kreslený vtip velice různorodý. Nemusíte dostat nic, protože noviny či časopis zkrachovaly, anebo taky můžete dostat 3000 korun i více.
Proč už nepíšete nějaké veselé scénky pro televizi? (Karla Váchová) 
Milá Karlo, pro Českou televizi humorné scénky nepíši, protože, jak sama můžete vidět, je píší jiní, totiž kamarádi současných dramaturgů televizní zábavy. Myslím, že se jim podařilo televizní humor vytlačit až na periferii zábavy. Tuto truchlivou pozici zachraňují podle mého názoru v ČT pan Kraus a pan Šíp.
Kterou z Vašich knih máte nejraději a proč? (Kája) 
Z mých knih mám nejraději knihy dvě. Tou první je Mejdan s hvězdami, kde jsou historky, které jsem prožil s mými přáteli, takhle například Ivan Mládek, Luděk Sobota, Karel Gott, Jana Švandová, ale také i herec Oldřich Nový, Helena Růžičková a řada dalších. A tou druhou knihou, kterou mám rád, je právě ta kniha, která vychází 11. května pod názvem Český kocourkov, aneb malé ohlédnutí před velkým skokem vpřed. Obsah této knihy nejlépe definuje tato krátká historka: Traktorista Vlček přišel k vykladačce karet a babice mu řekla: "Staneš se předsedou poslanecké sněmovny, ale dej si pozor na pytlík."
Dobrý den, v kolika letech jste začal psat? (Nina) 
Pokud tím myslíte, kdy jsem měl první otištěnou povídku, tak to bylo v roce 1969, a od té doby se tak trošku s mými humornými povídkami roztrhl pytlík.
Máte rád děti?Kolik jich máte vy? (Milena) 
Asi by se slušelo říct, že děti mám rád. Ale já musím říct, jak které. Nesnášim malé, vzteklé, uřvané hajzlíky, kterým rodiče dávají takzvanou volnou výchovu. Při pohledu na takové děti si říkám: "Herodes, to byl král!" Co se týče počtu mých dětí, ustálil jsem se na počtu číslo 4.
Znal jste se osobně s Michalem Tučným?Jaký to byl člověk? (roky) 
Ano, znal. Dokonce jsem pro Michala Tučného udělal TV scénář s názvem Stodola Michala Tučného, který se dočkal mnoha repríz. Michal Tučný si zažil svůj bouřlivý vývoj s démonem zvaným alkohol, nad kterým zvítězil, a díky Zdenkovi Rytířovi se stal hvězdou české country music a musím říct, že hvězdou velice skromnou.
Měl na vaše tvorbu nějaký dopad komunismus? (Pepa) 
Určitě ano, konečně jsem mohl vydat knížku Hořký smích totality, aneb čítanka pro Husákovy děti.
Vzpomínáte si na nějakou situaci ve vaší kariéře, jestli tedy nějaká byla, kdy jste chtěl se vším praštit? (Katy) 
Nemusím vzpomínat, tohle dělám každý den.
Věděl jste už od mala, že chcete být spisovatel? (Bára) 
Faktem je, že jsem od mládí psal, v osmé třídě jsem založil časopis s názvem Pierot, který jsem psal ručně, takže vyšla pouze dvě čísla. Ale jako první povolání, které jsem si myslel, že budu dělat, byl hrobník, což bylo zřejmě způsobeno tím, že jsme bydleli blízko malvazineckého hřbitova.
Dobrý den, zajímalo by mě, kde čerpáte inspiraci (jojo) 
Inspirace se nečerpá, inspirace přichází sama, ale pouze k těm vyvoleným.
Píšete humorné knížky, jste i v reálu vtipný? (Jarka) 
V reálu jsem vtipný, především přes den. V noci pak počítám, kolik blbostí jsem zase přes de řekl. Protože blbosti se člověk neubrání, blbí jsou dokonce i ministři.
Dobrý den, existuje v dnešní době nějaký recept na to, jak se stát dobrým spisovatelem a zviditelnit se. Děkuji (Lucka) 
Takový recept neexistuje, i když ano. Stačí, abyste kolem sebe měla několik věrných novinářů, promixovaných s hrstkou šílených intelektuálů, kteří z Vás udělají přes noc literární hvězdu vesmírného rozsahu. Moc peněz z toho nebude, ale budete slavná, i když to neumíte.
KOlik máte dětí? Kolikrát jste ženatý? (Erba) 
Ženatý jsem podruhé a, pokud vím, mám čtyři děti.
proč vás vyhnali z televize? (Norbesová) 
Mě z televize nikdo nevyhnal, pouze tam nastoupila mladá tvůrčí generace, jejíž vizitkou je současná televizní zábava.
Ještě kreslíte vtipy? A kam je dáváte? (Helna) 
Vtipy kreslím a ilustruji jimi svoje knížky, jako například současnou knihu Český kocourkov, aneb malé ohlédnutí před velkým skokem vpřed.
Píšete ještě knížky, nebo jste to už vzdal, když se skoro neplatí? (BB) 
Píšu a budu psát, protože moje knížky určitě přežijí strašidelnou lavinu memoárové literatury a kuchařek.
sliboval jste scénář k filmu o svobodovi. kde ho máte? (Jitka) 
Nemám. A v dohledné době tento scénář mít nebudu, protože mě po všech hrůznejch mediálních peripetiích přešla na tento scénář chuť.
Z čeho si dneska děláte legraci? (Karel) 
Především z politiky. Napříč politickým spektrem. Kdysi jsem napsal takovou říkačku: Topolánek, Paroubek, Bursík, Filip s Čunkem kampak asi pádlují s malým českým člunkem? Ať pádlují, jak pádlují, vypadá to nevesele, proč mám pořád divný pocit, že plujeme do - A tenkrát jsem to dál ještě neměl. Dneska už to mám.
Pane Dudku, čím se teď živíte? (Jarka) 
Živím se jako scénárista, kresleným humorem a psaním knih. Chtěl bych upozornit na moje nevšední literární dílo, kterým je moje nová humoristická kniha, která vychází dne 11. 5. pod názvem Český kocourkov, aneb malé ohlédnutí před velkým skokem vpřed.
Nezávidíte synovi krásnou přítelkyni.? (Blanka) 
Závidím, ale to je to jediné, co s tím můžu udělat.
Dobrý den pane Dudku, mohl byste prosím jednou větou, možná i jedním slovem vyjádřit, co si myslíte o naší politické scéně? Děkuji Monika (Monika) 
Naše politická scéna není ničím zvláštní a řídí se podle jednoho principu, a totiž, že svět je rozdělen na blbé a chytré. Ti blbí pracují a ti chytří jim vysvětlují, proč to tak musí být. Ještě bych chtěl podotknout, že ve světě a nebo tady, skromný občan - radost vlády.
Dobrý den Oldo, neplánujete ještě další dítko. tedy páté v pořadí :-) dnes to frčí být starším otcem a věřím, že by jste to zvládal levou zadní. Ty 4 nynější se Vám vyvedli skvěle. Miruš :) (Miruš ) 
Milá Mirko, plánuji. Dej mi kontaktní adresu, přijedu kamkoliv.
Dobrý den, kde berete stálouý inspiraci na kreslení vtipů? (Petr) 
Nevím. Prostě mě život míjí a já si z něho dělám srandu.