Pro Dádu si přijel Felix Slováček, který se manželce bude snažit splnit přání a odveze ji na chalupu. Dáda má sice levou ruku stále nehybnou, trombóza směřující k mozku už je ale zažehnána. „Pustili mě s podmínkou, že se naučím píchat si sama dvakrát denně injekci na ředění krve do břicha. Sestřička Alenka byla skvělá učitelka, jde mi to bezvadně,“ svěřila Dáda a dodala: „Dobře mi ještě zdaleka není, tak doufám, že se o mne v ty sváteční dny postará moje rodina.“

To, že je z nemocnice zase doma, považuje za zázrak. „Nikdo nemohl přijít na to, proč se ruka po operaci páteře stále nehýbe. Až tady na neurologii přišli na to, že mám u klíční kosti ucpanou cévu. Zachránili mě,“ děkuje Patrasová jak primáři Kasíkovi, tak ošetřujícímu lékaři Malému.

Patrasové ochrnula levá ruka

Dáda Patrasová (53) během dvou měsíců podruhé málem umřela! Nejdříve po operaci páteře začala krvácet do hrudníku a dusila se, teď se jí ucpala céva poblíž klíční kosti a trombóza směřovala k mozku.

Patrasová měla obrovské štěstí, na trombózu přišli lékaři jen náhodou.„Poté, co mi brali štěp z pánve, kterým mi zpevnili krční obratel, ochrnula mi levá ruka. Lékaři tvrdili, že časem se to zlepší, ale byla stále nehybná,“ popisuje Patrasová.

Kamarád Dádě poradil, že právě na neurologii v pražských Střešovicích jsou na podobné potíže experti. „Poslechla jsem ho a zachránila si tím život. Zjistili, proč se ruka nehýbá. Ucpala se mi silná céva, která vede od krku do levého ramene. Ta trombóza směřovala k mozku. Lékaře to přímo vyděsilo,“ řekla včera Blesku Patrasová.

Kdyby s návštěvou neurologie ještě chvíli váhala, nemusela být už mezi živými. Navíc její ochrnutí se mohlo dál šířit. „Znovu jsem se narodila. Po kolikáté už? Já už slavím ne jedny, ale snad už čtyři narozeniny,“ povzdechla si Dáda. Jak dlouho ještě zůstane v nemocnici, neví. Až ji ale propustí, bude si muset rozhodně ještě nějaký čas píchat do břicha injekce na ředění krve. „Musím se to tady naučit,“ konstatuje Patrasová..

Slavných marodů si všimli i ostatní pacienti

Gotta do pražské ÚVN přijali už podruhé. Na neurochirurgii mu operovali páteř, poté ho pustili domů a od středy je v nemocnici znovu, tentokrát na neurologii. Patrasovou přijali s trombózou, Melíška s vyhřezlou ploténkou a Pištěkovou s úrazem hlavy po pádu.

Koncentrace VIP marodů pochopitelně neunikla pozornosti ostatních pacientů, kteří tak mají zpestření jinak stereotypního pobytu v nemocnici. „Sešli jsme se tady opravdu moc hezky,“ konstatuje Patrasová.

„Karla jsem tady potkala, když přišel Felix na návštěvu,“ pokračuje Dáda, která se na chodbách potkává nejen s Gottem, ale i s Theodorem Pištěkem. „Chodí za manželkou snad denně, to je pěkné,“ komentuje Dáda. V její nelehké zdravotní situaci ji prý hodně povzbuzuje anglický suchý humor scenáristy Melíška.

„Nejvíc jsem se nasmála, když jsem ale vykoukla z okna a před nemocnicí viděla Vláďu Hrona,“ uzavřela Patrasová. Jak Blesk zjistil, imitátor Hron pokoj na neurologii nehledá. Prý šel doprovodit jen svou přítelkyni. „Nic závažného, přítelkyně šla na běžnou prohlídku,“ vysvětlil Hron a odmítl prozradit, o jakou prohlídku šlo.

Fotogalerie
11 fotografií