Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Někomu začíná víkend v poledne, někomu o půlnoci

Autor: Tereza Hořínková - 
26. března 2010
08:02

Konečně je pátek! A celé Česko se už těší na víkend. Na dva dny volna a zaslouženého odpočinku.Než se tak ale stane, musejí všichni ještě pár hodin vydržet. Někteří lidé končí v poledne, druzí čekají, než odbije půlnoc. Proto se Blesk ptal: Kdy pro vás začíná víkend?

15:00 Václav Šroubek (28), automechanik

Mezi lidmi se najdou i tací, kteří v pátek končí dříve. „Během týdne tu jsem do pěti, ale dnes končím už ve tři,“ řekl Václav Šroubek, který pracuje jako automechanik. „Jsem svým pánem,“ dodal Vašek.

Václav Šroubek Václav Šroubek | Blesk – David Malík, Tomáš Vrbenský

22:00 Petr Švec (25), burzovní makléř

Lidé si často říkají, že do práce chodí jen kvůli penězům, že je vlastně jejich zaměstnání vůbec nebaví… To ale není případ Petra Švece. „Moje práce je můj život,“ svěřil se burzovní makléř.

Petr Švec Petr Švec | Blesk – David Malík, Tomáš Vrbenský

12:30 Elena Rubashniková (22), studentka VŠ

Nejlépe ze všech jsou na tom rozhodně studenti. V pátek většinou končí kolem poledne. A tak pro ně víkend začíná úderem dvanácté hodiny. „Dnes mám opravdu do 12:30,“ potvrdila Blesku Elena.

Elena Rubashniková Elena Rubashniková | Blesk – David Malík, Tomáš Vrbenský

14:30 Šárka Janšová (25), recepční

„I když chodím do školy, snažím se při tom i pracovat a práce na recepci mi plně vyhovuje,“ svěřila se Šárka Janšová. Zároveň také dodala, že v zaměstnání hodně využívá cizí jazyk. „Výhodou je, že tu pořád mluvím anglicky.“

Šárka Janšová Šárka Janšová | Blesk – David Malík, Tomáš Vrbenský

23:59 Eliška Jandová (21), hospodská

Od té doby, co jsme si otevřeli hospodu se nezastavím. Jsem tu pořád. V týdnu, o víkendu,“ svěřila se Blesku Eliška Jandová (21) z hospody Dřevák U Elišky s tím, že zavírá podle lidí. „Když tu jsou, nemůžu je vyhodit, a když tu nikdo není, končím tak o půlnoci,“ dodala sympatická hospodská.

 

Eliška Jandová Eliška Jandová | Blesk – David Malík, Tomáš Vrbenský

19:30 Janek Šlonc (27), prodavač oblečení

„Nějak jsem si už na práci navykl. Naučil jsem se, že peníze nerostou na stromě a musím si je vydělat,“ říká o svém zaměstnání Janek Šlonc, který končí každý pátek v půl osmé večer.

 

Janek Šlonc Janek Šlonc | Blesk – David Malík, Tomáš Vrbenský

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi