Točit a fotit se prý nechala proto, aby zabezpečila své syny Freddieho (6) a Bobbyho (5). Ti vyrůstají u svého otce, zatímco její manžel Jack Tweed (22) opět lítá v průšvihu.

show Big Brother Jade Goody bojovala dlouhé měsíce s rakovinou děložního čípku. Její osud sledoval prostřednictvím médií téměř celý svět. Loni 22. března ale zemřela a zanechala po sobě dva syny a manžela Jacka Tweeda. S Jade se oženil pouhý měsíc před její smrtí, Jade už tehdy byla kvůli chemoterapii velmi slabá a bez vlasů.

Poslední vůle

Teprve před několika týdny vyšlo najevo, jak vlastně vypadala závěť Jade Goody. Když byla během posledních týdnů svého života takřka denně dobrovolně v médiích, ozývaly se zlé hlasy, že je to obyčejná zlatokopka. Jade se tehdy bránila, že se snaží jen zabezpečit své syny Freddieho a Bobbyho, za natáčení a exkluzivní fotografie inkasovala tučné honoráře.Několikamilionový majetek odkázala právě synům, Jack dostal její auto, které má hodnotu necelých 400 tisíc korun.

Fotogalerie
6 fotografií

Vdovce čeká soud

Jack byl nedávno propuštěn z věznice Pentonville v severním Londýně, kam se dostal po porušení podmínky. Loni v září měl ve svém domě v Jižním Woodfordu údajně znásilnit studentku soud proběhne na konci tohoto měsíce. „První myšlenka po propuštění směřovala k Jade, chtěl jsem se podívat jejímu hrobu,“svěřil kamarád deníku The Sun. První výročí Jadeiny smrti nesou všichni těžce. Maminka Jackie Budden jí napsala dopis, ve kterém se jí vyznává ze smutku, který pociťuje, kamarádka Kate Jackson ni dlouze vzpomíná.„V posledních dnech byla Jade silná. Co jí trápilo, bylo, že neuvidí vyrůstat své děti, nepůjde jim na svatbu, neuvidí jejich děti, nekoupí jim jejich první auta,“svěřila s pláčem.

O syny se stará jejich otec, televizní moderátor Jeff Brazier. Ten nedávno řekl, že se chlapci se smrtí maminky vyrovnávají poměrně dobře a často na ni vzpomínají…

Zbytečná smrt

Lékařka Ann Coxon, která Jade poslední rok jejího života ošetřovala, přišla se šokujícím zjištěním: Jade vůbec nemusela zemřít. Podle ní došlo k pochybení předchozích lékařů.

Jade totiž v minulosti potratila a měla i další vážné problémy. Přesto jí nikdy žádný lékař neudělal kontrolní stěry z děložního čípku. Díky těm se dá rakovina objevit včas a dá se poměrně úspěšně léčit.Rakovinu děložního čípku totiž způsobuje virus a ten se na stěrech objeví, i když rakovina jako taková ještě nepropukla. U Jade ale byla diagnostikována až ve chvíli, kdy byl nádor veliký jako citron a Jade už nešlo zachránit.