Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž, který napadl Topolánka, spáchal sebevraždu

Autor: šim - 
6. března 2010
18:11

Martin K., který společně s několika kumpány v létě na koupališti v Hustopečích napadli Mirka Topolánka, spáchal sebevraždu. Informoval o tom server Týden.cz.

Třiatřicetiletý muž spáchal sebevraždu v noci na pátek nebo v pátek dopoledne. To, jestli jeho dobrovolná smrt souvisí s jeho ultraradikálními aktivitami, není známo. Motivy jeho činu zůstávají neobjasněny.

Martin byl samozvaným mluvčím čtyřčlenné skupiny, která 21. srpna 2009 na koupališti v Hustopečích kameny a vejci zaútočila na předsedu ODS Mirka Topolánka. Ten navštívil tamější koupaliště v rámci předvolební kampaně Léto s Topolem.

Po incidentu se vyrojily nejrůznější spekulace, že hustopečský útok byl proveden na politickou objednávku. Tato informace ale nikdy nebyla potvrzena.

Martin K., přezdívaný Kufr, patřil v devadesátých letech k aktivním pražským neonacistům. Organizace Antifa.cz má k dispozici archivní fotografii, na které se 'Kufr' spolu s dalšími skinheady chystá zaútočit na účastníky anarchistické demonstrace v pražské Vodičkově ulici. Podle informací organizace Antifa.cz, která se dlouhodobě zabývá monitorováním neonacistů, se účastnil i útoku velké skupiny skinheadů na punkový festival Branická žízeň v roce 1991.

Na některých fotografiích je vidět, že ruce Martina K. zdobilo četné tetování, mimojiné s nacistickou tématikou. Měl vytetovanou runu, kterou používala jako svůj symbol divize SS Princ Eugen a dokonce i hákový kříž!

Vážení čtenáři, diskuze pod článkem byla na žádost rodiny Martina Kupra zrušena. Děkujeme za pochopení.

Video se připravuje ...
Další videa