Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pes, který je alergický na kočky i na maso

Joey smutně čichá k bramborám, svému každodennímu žrádlu
Joey smutně čichá k bramborám, svému každodennímu žrádlu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, shp - 
14. února 2010
07:05

Pro většinu psů je prohánění kočky na dvorku a žvýkání kostí tou nejlepší náplní dne. Ne však pro pětiletého Joeyho, křížence kolie s německým ovčákem. Tenhle hafan je totiž alergický prakticky na všechno, co hraje v plnohodnotném psím životě důležitou roli. A může jíst jen brambory…

Je totiž alergický na kočky, ke kterým se nesmí přiblížit. Lépe na tom není ani se žrádlem, protože nesmí pozřít maso ani kosti. Takové trable, které se svým čtyřnohým mazlíčkem zažívají Lisa McCormack (25) a Scott Muirhead (36) ze skotského Hamiltonu, se jen tak nevidí.

Jediné, co může žrát, jsou brambory a ovesná kaše. A ani jedno mu jako psovi příliš nešmakuje. Kvůli alergii musí brát silná antibiotika. „Jeho alergie je naše noční můra.

Nemůže ani honit kočku, protože by dostal šílený alergický záchvat,“ postěžovali si jeho majitelé, kteří ale věří, že se zdravotní stav jejich miláčka zlepší.

monikare ( 14. února 2010 12:46 )

ale já mám od veterináře informace, že pes naopak brambory NESMÏ. Tedy, pokud chceme aby byl zdravý. Vůbec totiž brambory nedokáže strávit a je-li jimi dlouhodobě živen (třeba dřív na vesnicích ve zbytcích), naopak zemře na podvýživu. A předtím mu začne olysávat srst atd... Mám celý život psy a docela dlouhověké, ale brambory bych jim rozhodně nedala. A to žerou úplně všechno (mrkev, okurky, ovoce - prostě cokoli mi "odpadne" a je jen trochu zdravé... Rozhodně nejsou vybíraví.

krojc ( 14. února 2010 10:43 )

má kliku, že není alergický na pitomce, to by měl život jako zosobněné peklo. Vůbec nejvíc by se musel stranit redaktorů, kteří píší takové bláboly, jako je tenhle . Kdyby byla okurková sezóna, tak by se to s přimhouřením obou zřítelnic dalo sežrat, ale blivno by po tom bylo stejně . Psát h.vna nebo o h.vně je v tomto "zdroji informací" bohužel velmi častým zvykem . I bulvár může mít úroveň, ale to v redakci plesku ještě nezjistili .

porfyraa ( 14. února 2010 09:11 )

Pitomost to není)) Bramborový škrob z vařených brambor je pro psy dobře stravitelný a bramborová dieta se psům dává nejen při alergiích, ale také při onemocnění slinivky.Potvrdí vám to každý veterinář)).

nidab ( 14. února 2010 07:59 )

Holt pes je pes je to jak u lidí někdo má rád holky druhý zase vdolky.

kozelch ( 14. února 2010 07:45 )

klasika - nedělní 3,14čovina. V redakci se nuděj a něco vypotit musej...

Zobrazit celou diskusi