Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sněhová bouře ochromila východ USA

Autor: jos - 
6. února 2010
15:41

Mimořádně nebezpečná sněhová bouře dnes ochromila hlavní město Washington a východ Spojených států.

V oblasti kolem Washingtonu má podle meteorologů během 24 hodin napadnout celkem až 75 centimetrů nového sněhu, což by bylo nejvíce sněhu za poslední století. Doposud ve Washingtonu naměřili 40 centimetrů nového sněhu. Živel si již vyžádal dva lidské životy.

USA USA | ČTK

Na mnoha místech východu USA je přerušena letecká a železniční doprava. Národní meteorologická služba vyzvala automobilisty, aby dnes raději vůbec nevyjížděli. V americké metropoli se bez proudu podle agentury DPA již ocitlo na 100.000 domácností.

Vichřice během dnešního dne a noci zasáhne oblast od Virginie a Západní Virginie přes Maryland, Pensylvánii do Delaware a New Jersey.

Ve Virginii si podle BBC nepříznivé počasí připsalo na konto již nejméně dva životy. Na kluzké dálnici na jihozápadě tohoto státu podle policejního sdělení zahynuli ve sněhové vánici dva lidé, otec a syn. Když zastavili, aby pomohli jinému řidiči, narazil do nich tahač s návěsem.

USA USA | ČTK

Na řadě letišť ve Washingtonu a okolí byly zrušeny lety, železnice omezila své spoje mezi New Yorkem a Washingtonem a také mezi metropolí a dalšími stanicemi na jihu. V hlavním městě byla také přerušena autobusová doprava.

milesmiles ( 6. února 2010 17:55 )

NAKONEC SE AMERIKA ZAHRABE SAMA.

derek ( 6. února 2010 16:43 )

existuje jenom další začátek. A bouře je bouře.

freedom ( 6. února 2010 15:10 )

zacatek konce...

Zobrazit celou diskusi