Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Quelle: Rozdává výpovědi a vyprodává zboží

„Nechala bych jet Quelle dál,“ bránila značku Eliška Kalinová, která si nesla z výprodeje pořádnou kupu oblečení. Quelle jej totiž nyní prodává až s 50procentní slevou.
„Nechala bych jet Quelle dál,“ bránila značku Eliška Kalinová, která si nesla z výprodeje pořádnou kupu oblečení. Quelle jej totiž nyní prodává až s 50procentní slevou.  (Autor: Blesk - Jitka Žigová)
Autor: Jitka Žigová - 
20. ledna 2010
06:45

Česká filiálka největšího německého zásilkového obchodu Quelle se otřásá v základech. Za nejistým osudem firmy stojí bankrot mateřského sídla Quelle. Česká pobočka v Hradci Králové již rozdala desítky výpovědí a vyprodává zboží.

„Kvůli ekonomické krizi a ukončení činnosti Quelle v Německu došlo k poklesu obratu a na tento stav jsme museli reagovat, například i snížením počtu zaměstnanců,“ přiznala marketingová manažerka Kamila Vlasáková. Další osud české pobočky bude záviset na tom, zda sežene nového investora.

Zásilkový obchod se zatím »zbavil« méně potřebných pracovníků. „Z 270 zaměstnanců je jich bez práce asi 50. Je tu ale již nahlášeno hromadné propouštění, pokud se do konce ledna nenajde nový majitel. Společnost Quelle by tak šla do likvidace,“ řekl ředitel hradeckého úřadu práce Martin Horák.

Mezi propuštěnými skončil i manžel Jany Veselovské, kterou Blesk přistihl v areálu firmy na výprodeji zboží. „Mrzí mě, že Quelle má problémy. Neprodává šunt, který se jen tak vytahá. Asi ji zničily internetové obchody,“ usoudila Veselovská.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

janahk ( 20. ledna 2010 16:14 )

Vážená paní redaktorko Žigová, dnes jsem četla článek o firmě Quelle a z hrůzou jsem zjistila, že údaje, které jste uvedla se nazakládají na pravdě. Pokud oslovujete lidi, tak laskavě uvěřejňujte to, co Vám řeknou, nikoli to co se Vám hodí

zobacek ( 20. ledna 2010 11:28 )

na Quelle není spolehnutí. posilají jen čás z obědnávky. Ať ukončí svou trapnou činost

cerealka ( 20. ledna 2010 10:54 )

tak to určitě ,JEDNOU!!!jsem byla vobchodě v Brně-hrůza,i někteří stánkaři mají kvalitnější zboží a ne tak drahé,navíc riziko při objednání je velké,člověk nikdy neví,co vlastně pošlou

vera51 ( 20. ledna 2010 09:38 )

Ted jsem se divala do jejich online katalogu a maji to tak predrazene i s tou padesatiprocentni slevou.Tam bych si nekoupila vubec nic.Stejne skoro na vsem najdete made in china.

icestamuzebytcil ( 20. ledna 2010 08:39 )

Sama jsem z Quelle přestala objednávat, protože se od objednání ozvali třeba až za dva měsíce. Jak píše paní 1912, i mě zaslali jen část zboží s tím, že ostatní přijde, po dalších třech měsících přišlo, že zbytek už nepřijde. Měla jsem to sadu koberců, tak je to takový blbý... A když u několika tisícové objednávky výslovně napíšete, že chcete poslat všechno najednou, posílají balíčky během dvou měsíců po šesti až osmi stovkách na dobírku... Potahy na sedačku, které přišly kupodivu všechny a které měly být za tu cenu super a naprosto se neměly žmolkovat, jsou po 2 měsících běžného užívání samý žmolek. Takže fakt kvalitní zboží...

Zobrazit celou diskusi