Smetová si chtěla život si vzít v pařížském kostele St Germain des Prés, smrtící lektvar si smíchala z léků a alkoholu. Agentuře AFP to sdělil zdravotnický zdroj.

Partnerem Laury Smetové je bratr lékaře Stéphana Delajouxe, který Hallydaye operoval v Paříži a kterého zpěvákovi přátelé obviňují z toho, že operaci pokazil. Chtěla si snad Smetová život vzít kvůli problémům spojeným s nevydařeným zákrokem, kvůli kterému její ´švagr´ stane před lékařským kolegiem?

Fotogalerie
3 fotografie

Johnny Hallyday musel být krátce po operaci v Paříži znovu operován v Los Angeles, kde vlastní dům, a dvakrát jej tam lékaři museli uvést do umělého spánku. Američtí lékaři označili práci francouzského kolegy za "masakr" a zpěvákovi příbuzní požádali o ustavení znaleckého kolegia k posouzení toho, co se stalo. V Kalifornii strávil Hallyday v nemocnici 16 dní a vyšel z ní až těsně před Vánoci. Kvůli nečekané komplikaci musel zrušit závěrečnou část svého posledního turné.

Policejní zdroje agentuře AFP sdělily, že stav Laury Smetové je vážný, ale uvedly, že zatím není možné říci, zda šlo o pokus o sebevraždu nebo o vážnou nevolnost. Spolupracovníci Smetové podle AFP odmítají situaci dramatizovat. Její agentka řekla, že jde o "prostou nevolnost" a že hereččin stav "absolutně není znepokojivý". Podobně mluvil i její advokát.