Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jirko, dobrá zpráva: Život na Marsu potvrzen!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: šim, INT - 
1. prosince 2009
12:05

Jiří Paroubek se může radovat. Vědci z NASA zveřejnili výsledky svého dlouholetého bádání. Na Marsu byl život. Jeho paktování s Marťany, kterým před časem vyhrožoval, by nebylo daleko od reality.

“Ty zákony, které jsou potřeba ve prospěch této země, lidu této země, budeme schvalovat i třeba s komunisty… a kdyby tady spadli marťani, tak je budu schvalovat s marťany…” prohlásil před časem Jiří Paroubek.

Že předseda ČSSD nebyl se svou vizí daleko od pravdy, ukazuje nově zveřejněná studie vědců z NASA. Přítomnost života na Marsu ukázaly rozbory meteoritu z Marsu, který vědci zkoumali celé čtvrtstoletí. Zprávu přinesla úterní MF Dnes.

Vědci vyloučili, že by byl meteorit, nalezený před 25 lety na Antarktidě, kontaminovaný ze Země. Badatelé se zaměřili na stopy magnetitu, které v meteoritu nebyly nijak nahodile uspořádané, ale v podobě, jak jej produkují některé bakterie. To co vědci před několika lety jen tušili, bylo konečně prokázáno, a to díky moderním elektronovým mikroskopům.

Dvoukilový kámen je starý 4 miliardy let a na Zemi dopadl před 13 tisíci lety. "Data ukazují, že meteorit je plný důkazů, které podporují existenci života na Marsu nebo v jeho podpovrchové vodě v dávné historii planety," uvedl internetový server Spaceflight Now.

Vědec David Mackay, který meteorit již 25 let zkoumá, prohlásil, že jde o velmi silný důkaz, že život na Marsu v minulosti skutečně byl.

djaba ( 3. prosince 2009 22:16 )

Kdyby se mě zeptali , tak bych jim to řekl hned a nemuseli by bádat tak dlouhol.Život podobný na zemi nikde jinde není , rozumí se inteligentní život jako zvířata nebo lidé. Připouštím možnost jednoduché formy , ale i ta potřebuje vodu,kyslík,vhodnou teplotu,přiměřenou gravitaci a další podmínky jako přírodní elektřinu ap. . Souhra náhod vytvořila na Zemi prostředí , že všeho je tak akorát, ani málo ani mnoho.Třeba při teplotě vzduchu 100 st. celsia , při gravitaci 10 g nebo při vysokém obsahu kyslíku by zahynuly nejen lidé a zvířata , ale i rostliny.

mouse ( 1. prosince 2009 20:53 )

poznaj leda velký hvno, rozhodně ne jestli tam před 4mld let byly známky života

cernysvetlo ( 1. prosince 2009 19:45 )

Na Marsu byly objeveny pozůstatky po primitivních organizmech. Tak už chápu, proč po nich Paroubek tak prahne.

akrapaz ( 1. prosince 2009 15:29 )

Kdyby ho tam už vystřelili i dneska, tak už je stejně pozdě - ten humus, co v politice udělal, už nikdo nedá dohromady!

gogo ( 1. prosince 2009 15:23 )

tu chybí již dávno. A úmyslně. Bohužel...

Zobrazit celou diskusi