Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Brně se bude očkovat proti prasečí chřipce v úterý

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: anc)
Autor: op - 
23. listopadu 2009
14:08

V jihomoravské metropoli se zatím proti prasečí chřipce neočkuje! Důvody jsou dva. Zatímco největší moravský špitál v Brně-Bohunicích dostal očkovací látky teprve v pondělí dopoledne, praktičtí lékaři sice vakcínu už mají, ovšem čekají na seznamy pacientů od zdravotních pojišťoven!

„Dnes dopoledne byly do Fakultní nemocnice Brno přivezeny první dávky proti chřipce H1N1. Z celkového plánovaného počtu přibližně dvou tisíc dávek v prvním kole dorazilo 460 vakcinačních látek,“ potvrdila pro Blesk.cz v pondělí odpoledne mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

Podle ní budou v úterý očkovaní vybraní a infekcí nejvíc ohrožení zdravotníci. „Ostatní lidé by se měli obrátit na své praktické lékaře!“ zdůraznila Mrázová.

Prvních deset dávek vakcíny si už připravuje i praktický lékař Libor Horáček z brněnské čtvrti Královo Pole. „Zatím ale neočkujeme! Nemáme totiž seznamy od zdravotních pojišťoven. Ty rozhodnou, komu vakcínu naočkovat,“ upřesnil.

A v nemocnici ve Znojmě zůstává v kritickém stavu pacient (44), trpící právě mexickou chřipkou. „Má oboustranný zápal plic a je napojený na plicní ventilaci. Jeho zdravotní stav se změní nejdříve za několik dnů,“ sdělil mluvčí znojemské nemocnice Pavel Jajtner.

Prasečí chřipka Prasečí chřipka | Blesk.cz

janteto ( 24. listopadu 2009 09:36 )

A já doufal, že i u nás! Sakra, to je pech!

Zobrazit celou diskusi