Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kongres ODS: Topolánek hraje o budoucnost

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie.  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: ČTK, am - 
21. listopadu 2009
08:57

Ve vysočanském hotelu Clarion začíná 20. kongres Občanské demokratické strany. Podle stanov ODS je to kongres nevolební, nálada je přesto mezi občanskými demokraty napjatá.

Část krajských organizací totiž žádá, aby si předseda stany Mirek Topolánek a případně celé širší vedení ODS nějakým způsobem obnovili důvěru svých straníků.

Předseda Topolánek už dal v médiích najevo, že jako projev nedůvěry vůči své osobě by bral i rozhodnutí o důvěře v jeho vedení na kongresu hlasovat.

O takovém vývoji by se zřejmě rozhodlo dopoledne, při projednávání organizace kongresu. Plánovaná jsou i vystoupení hostů a projev předsedy. Odpoledne by podle předběžného programu měla začít politická debata o programu.

Podle představ organizátorů se má kongres ale zabývat především formulováním vize ODS pro příští desetiletí. Materiál s názvem Vize 2020 má být po kongresu hlavním ideovým dokumentem strany.

Po pádu vlády v polovině českého předsednictví a poté, co Ústavní soud znemožnil předčasné volby v říjnu, předseda ODS podle svých slov zvažoval dokonce odchod z politiky. Nakonec pro rozhodnutí ČSSD navzdory dřívějším dohodám nepodpořit zákon, který by umožnil konání voleb v listopadu, pouze složil mandát poslance.

gogo ( 21. listopadu 2009 22:14 )

O svoji či ODS ? Nikdo nemůže přece zapomenout na tu nezapomenutelnou vládní partu okolo Topolánka devastující tuto zem : Topolánek, Čunek, Bursík, Kateřina, Langer, Julínek, Kalousek, Parkanová, Swarzenberk ....

siroky11 ( 21. listopadu 2009 10:18 )

Ale koryta se bude držet dál, jako štěnice! Měla by jít od válu celá ODS. Mnozí už zapomněli na maléry před pár lety s falešnými sponzoryi??? To ODS slibovala, jak se polepší a vyvaruje chyb do budoucna a co se změnilo? Vůbec nic, když přestali přijímat pochybné sponzorské dary, tak rozkradli ve svých mzdách a odměnách státní kasu! Za toto vytunelování by měla být celá zkorumpovaná ODS pod vedením Tupola,Langra, apod. vzata k zodpovědnosti a trestně stíhána, ale oni s tímto již dopředu počítali, proto tvrdě obhahují svou imunitu, verbež jedna!

smrk ( 21. listopadu 2009 09:57 )

No a co, když ho vykopnou stejně tam přijde jinej dement a nic se nezmění !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa