Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rekordní jackpot: Sedm kolegů vyhrálo 1,3 miliardy!

7 kolegů v Liverpoolu vyhrálo 1,3 miliardy!
7 kolegů v Liverpoolu vyhrálo 1,3 miliardy!  (Autor: ČTK)
Autor: INT, pal - 
10. listopadu 2009
10:58

V pátečním tahu britské loterie EuroMillions se štěstí usmálo na 7 pracovníků liverpoolské pobočky společnosti Hewlett-Packard. Osmý z nich si teď sype popel na hlavu - z tohoto ´klubu sázkařů´ totiž před časem odešel!

Sedm šťastlivců si mezi sebou rozdělí rekordní jackpot 45,5 milionů liber, což je v přepočtu téměř 1,3 miliardy korun. Na každého tedy připadne téměř 240 milionů korun. Informoval o tom britský deník The Sun.

Kolegové v pondělí společně oslavovali v práci - v liverpoolské pobočce společnosti Hewlett-Packard. Bývalý osmý člen jejich ´klubu sázkařů´, který odpadl nedlouho před výhrou kvůli tomu, že už prostě nechtěl na sázení dávat peníze, ale mezi nimi chyběl. Není divu - připravil se o svůj podíl na miliardové sumě!

Sázkaři se o své rekordní výhře dozvěděli právě, když seděli v práci. Všichni propukli v hurónský řev. "Začali vyvádět jako pominutí, ječeli a křičeli. Mluvilo se o tom v celé budově, nikdo tomu nemohl uvěřit. Ta parta měla opravdu velké štěstí," uvedl jeden z pracovníků firmy.

Rekordní britský jackpot přitom celkově činil 91 milionů liber (2,6 miliardy korun). 7 vyvolených se však o něj musí rozdělit ještě se sázkařem, který podal druhý vítězný tiket.

Sázkařský rekord Británie až dosud držela jistá pracovnice pošty. Na tu se štěstí usmálo v roce 2007, kdy vyhrála 35 milionů liber.

 

 

 

 

zirafa ( 11. listopadu 2009 13:40 )

Nejen gramatika, ale jak vidět i matematika dělá redaktorům Plesku potíže!! Ovšem, já bych brala i těch správných 187 mil!

howard ( 10. listopadu 2009 14:12 )

Viz " 1,3 miliardy korun. Na každého tedy připadne téměř 240 milionů korun" - neumet delit sedmi tak jednoduche cislo je docela silena neznalost!!!

Zobrazit celou diskusi