Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Gott: Medaile od Klause i od Jančíka (ODS)

Autor: ših, map - 
28. října 2009
21:18

Zlatý slavík Karel Gott se konečně dočkal. Po letech marných nominací mu prezident Václav Klaus konečně připnul státní vyznamenání. Předtím si ale Gott odskočil pro záslužnou medaili od kontroverzního starosty Prahy 5 Milana Jančíka (ODS).

Gott si vzal metál od Jančíka, kterého provází desítky afér a neprůhledných aktivit, i přes výzvy, aby to nedělal. Zelený zastupitel Ondřej Velek mu dokonce poslal dopis, v němž přirovnal udílení záslužných medailí Prahy 5 k předávání fašistických medailí za protektorátu. „Já mám s panem starostou dobré vztahy. Nevím, o co jde v jejich sporu, takže do toho nechci zasahovat,“ řekl Blesk.cz Gott.

Státní svátek ve znamení tvrdé kritiky politiků! Čtěte ZDE!

Večer na Pražském hradě pak Zlatý slavík převzal státní vyznamenání spolu s 22 dalšími osobnostmi. Stejnou Medaili za zásluhy dostala k 70. narozeninám i zpěvačka Eva Pilarová a šestinásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa.

Nejvyšší vyznamenání patřilo hrdinnému letci 2. světové války, plukovníku Otakaru Černému, který se o čtrnáct dní této pocty nedožil. Udílením státních vyznamenání vrcholily oslavy 91. výročí vzniku samostatného státu.

Kdo dostal státní vyznamenání?

SEZNAM VŠECH VYZNAMENANÝCH NAJDETE ZDE!

oldedek ( 29. října 2009 11:09 )

Pan president takú múdrů reč před předáváním řádů prehovoril, že mi je u rici kvásno - 20 minut sám sobě nadával - no to jsem ještě nikde neslyšel...

jity ( 29. října 2009 10:24 )

Ach ta závist, proč to někomu vadí? Havel rozdával medaile kamarádíčkům z hospod a to nikomu nevadilo. Kdoví jak by se zachovali ti chytří za tehdejšího režimu, ať každý nechá na hlavě. Klausovi fandím také za pana Váňu.

drobek ( 29. října 2009 09:27 )

Ukradené šperky byly po mamince,ona pracovala za komunismu i 30hodin denně aby si na ně našporovala V té době měl šperky za 3mega každý druhý,co se trochu snažil

sissy ( 29. října 2009 08:26 )

Gott si to jednoznacne zaslouzi . . .

karel128 ( 29. října 2009 07:58 )

Ale vyseděla- ?!?, ty kilogramy zlata co nahlásili pojišťovně, když je vykradli. Vždiť seděla nejméně asi v šesti dozorčích radách, tak co by nevyseděla !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa