Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kachna létala s hřebíkem v hlavě!

Hřebík kachně proletěl hlavou a zůstal v ní zapíchnutý několik dní. Kachna však byla naprosto v pohodě a nevypadala, že by jí to nějak vadilo.
Hřebík kachně proletěl hlavou a zůstal v ní zapíchnutý několik dní. Kachna však byla naprosto v pohodě a nevypadala, že by jí to nějak vadilo.  (Autor: Foto profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
7. října 2009
05:00

Létala několik dní s hřebíkem v hlavě. Nemohli ji polapit. Ne, to není žádná kachna. I když...

Opeřence zasáhli nastřelovací pistolí. Obrovský hřebík mu proletěl hlavou a zapíchl se pouhé čtyři milimetry od oka. I přesto na první pohled hrozivě vypadající nehodu kachna přežila.

„Než jsme ji chytili, viděl jsem, že létá, jí, plave a nevypadala, že by jí hřebík nějak vadil,“ řekl australský záchranář Nigel Williamson. „Když jsme ji dovezli do ordinace, zjistili jsme, že hřebík minul všechny důležité orgány včetně mozku,“ dodal s tím, že kachně nežádoucí předmět vytáhli z hlavy během asi 15 minut.

Zranění vypadalo hrozivě do té doby, než rentgen odhalil, že kov nezasáhl mozek Zranění vypadalo hrozivě do té doby, než rentgen odhalil, že kov nezasáhl mozek | Foto profimedia.cz

Nikdo netuší, kdo jí mohl takto ublížit. Podezření záchranářů ale padlo na malé děti: „Viděli jsme mnoho takových bizarních zranění právě o prázdninách. Možná to byly děti. Je těžké uvěřit, že někdo může něco takového udělat,“ řekl rozhořčeně jeden z nich.

Tato nehoda měla naštěstí dobrý konec a kachna, kterou záchranáři pojmenovali jako Tully, se postupně zotavuje. Ještě několik dní musí brát antibiotika, která mají zabránit případné infekci, ale pak se bude moci vrátit zpět do volné přírody.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi