17. září 2009 • 10:08

VIDEO: Chuligáni v Opavě vtrhli na hřiště. Teď jim hrozí vězení

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Po středečním utkání fotbalového poháru mezi SFC Opava a Baníkem Ostrava byli z trestného činu výtržnictví obviněni dva muži - osmatřicetiletý fanoušek polské národnosti a třiatřicetiletý muž z Opavy.



Jejich prohřešky jsou řešeny ve zkráceném řízení. Čecha již opavský soud odsoudil ke 150 hodinám veřejně prospěšných prací, řekl serveru Tn.cz předseda Okresního soudu v Opavě Jiří Urban.

Poláka čeká soud v pátek
, řekl opavský policejní mluvčí René Černohorský. Čtveřici fanoušků policie zadržela při šarvátce mezi příznivci obou celků při opouštění stadionu.

Problémy s fanoušky však byly i během samotného utkání. Kvůli chuligánům obou stran, kteří vnikli na hrací plochu, musel být zápas v 55. minutě zhruba na čtvrt hodiny přerušen a hráči odešli do kabin. Příznivci obou klubů se na hrací ploše vzájemně napadali.

Rowdies vtrhlina trávník, chtěli se rvát >>>

"V té chvíli zasáhli pořadatelé a příslušníci bezpečnostní agentury a do ochozů a na stadion byli přivoláni policisté," uvedl Černohorský.

Dodal, že ještě před nástupem policejních jednotek na stadion se fanoušci vrátili zpět do svých ochozů a nikdo nebyl zadržen.



"Celý tento incident je však zachycen na videokamerách a dalším monitorovacím zařízení. Tyto materiály budou v následujících dnech ze strany kriminalistů vyhodnoceny," uvedl mluvčí. Není tedy zcela vyloučeno, že i z tohoto incidentu vzejdou některá obvinění z výtržnictví.

Plné ruce práce měli s fanoušky kromě policistů také záchranáři, kteří museli po ukončení utkání převést dva zraněné do nemocnice.

V prvním případě šlo o dvaatřicetiletého muže z Havířova na Karvinsku, který měl poraněný obličej, krvácel z nosu a utrpěl vícečetné oděrky.

"Vehementně ovšem popíral, že by byl napaden, a záchranářům tvrdil, že sám upadl na zem," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Dodal, že zranění byla lehká až středně těžká a po prvotním ošetření muž skončil v péči chirurgické ambulance Slezské nemocnice v Opavě.

Po zápase:


Druhým postiženým byl osmnáctiletý mladík z Ostravy.

"Ten měl být před stadionem napaden neznámými útočníky, povalen na zem a bit do hlavy. Dle svědků byl krátce v bezvědomí, se záchranáři však již později komunikoval," řekl Humpl.

Mladíka záchranáři s podezřením na otřes mozku převezli na chirurgii opavské nemocnice.

Ještě před zahájením sportovního klání poskytli záchranáři dvěma fanouškům zdravotnický materiál na krytí krvavého poranění obličeje.

Oba však odmítli další vyšetření i transport do nemocnice.Zápas, které po penaltovém rozstřelu vyhrál Baník, sledovalo přibližně 5500 diváků, přičemž větší polovinu tvořili příznivci druholigové Opavy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud