Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anonym vyhrožuje Řápkové i jejím dětem!

Primátorka Chomutova Ivana Řápková
Primátorka Chomutova Ivana Řápková  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, rvs - 
17. září 2009
16:15

Primátorce Chomutova Ivaně Řápkové (ODS) opět někdo vyhrožuje. Tentokrát pisatel rozšířil výhrůžky dokonce i na primátorčiny děti!

Anonymní pisatel korespondenčního lístku, který doručila Česká pošta, hrozí přepadením a fyzickým násilím. Už koncem srpna přišly dva e-maily, v nichž pisatel vyhrožuje Řápkové smrtí.

Vyšetřování výhrůžných e-mailů zatím nijak nepokročilo. "V případu není nic nového, pachatel dosud nebyl odhalen. Vyšetřování pokračuje," řekla dnes mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Primátorka výhrůžkám čelila už loni v dubnu. Někdo jí tehdy poštou poslal nábojnici s varováním, že pokud nezmizí z radnice, čeká ji smrt. Ani v tomto případě se pachatele odhalit nepodařilo.

Nynější výhrůžky by mohly souviset s exekucemi majetku lidí, kteří dluží městu peníze na neuhrazených pokutách či poplatcích za služby. Město je zahájilo v srpnu. "Začíná už to zacházet hodně daleko, nicméně my nic ve svých dlouhodobých strategiích měnit nebudeme,“ uvedla Řápková. Podle ní jsou výhrůžky běžné i na diskusních serverech, například na Romea.cz. "Chtěla bych tyto romské organizace upozornit, že my nerozdělujeme lidi podle barvy pleti, ale podle jejich dluhů, padni komu padni. Vyvolávání nenávistných kampaní je je v tomto případě naprosto neadekvátní," dodává chomutovská primátorka.

Pracovníci ekonomického odboru radnice za asistence strážníků se zaměřili se také na vymáhání pohledávek od prostitutek s neuhrazenými pokutami za nedovolené provozování živnosti, dlužníky už hledali i v hernách a restauracích. Exekuce budou časově neomezené, dlužníci s nimi musejí počítat minimálně jedenkrát týdně.

Postup chomutovské radnice vůči dlužníkům kritizují například veřejný ochránce práv Otakar Motejl a ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb. Město ve vymáhání dluhů naopak podpořili primátoři statutárních měst. Chomutov eviduje na 4000 dlužníků, pohledávky přesáhly 240 milionů Kč. Město se nejprve zaměřilo na neuhrazené pokuty či poplatky, což představuje přibližně 40 milionů korun. Kromě exekucí hrozí dlužníkům nájemného i vystěhování do mobilních buněk na okraj města.

Romský aktivista: Řápková to dělá dobře Čtěte zde >>

kofila ( 18. září 2009 08:08 )

Já v Chomutově nežiju, takže o populismu paní Řápkové nic nevím. Ale Vám nevadí, že jedna část obyvatel všechno řádně platí a druhá část obyvatel neplatí nic??? To vám přijde normální??? Proč do toho tahat politickou příslušnost. Ať na radnici sedí kdo chce, má v zájmu slušných občanů zjednat pořádek.

hruza ( 17. září 2009 22:30 )

Že Kocáb není normální víme všichni, paní Řápková je slušný člověk, který chce do tohoto chaosu vnést trochu pořádku.

125678 ( 17. září 2009 20:16 )

zkuste se zamyslet nad svým chováním pro Chomutov a řekněte pravdu o svém populismu ! Jistě že vám budou fandit lidé z celé republiky, ale my občané Chomutova, vám již nevěříme nic !Plně souhlasím s Jindrovo příspěvkem a je mi lidí, kteří vám to baští, upřímně líto.

sissy ( 17. září 2009 20:06 )

Pani Primatorce fandim, uz je na case zatocit se vsemi neplatici a je jedno jakou maji barvu pleti. Drzim palce a verim, ze ji stat poskytne policejni ochranu...

derek ( 17. září 2009 18:18 )

že se Kocáb spřahne s Romama a společně vyhrožujou Řápkovi Michale ty seš ,ale sketa. No a jinak paní primatorce jen tak dál jeji krok předešel tomu ,aby se začlo s novým romským holokaustem. To není rasismus to jsou špatný zkušenosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa