Rozhoduje se mezi Parapletem, jehož patronem je Zdeněk Svěrák (73), a občanským sdružením Prosaz, s nímž spolupracuje Veronika Žilková (46).

Na zdravotní stav Martina Zacha vyhlásila jeho rodina informační embargo. „Požádali mě i tiskového mluvčího nemocnice, abychom se dál nevyjadřovali,“ řekl Blesku organizátor soutěže Muž roku David Novotný, který je s rodinou Zachových stále v kontaktu. Stojí i za myšlenkou zahájit na Martinovo léčení veřejnou sbírku. Rodina byla zpočátku proti. To si ale ještě neuvědomili, jak drahou lékařskou péči bude Martinův stav, který si sám zavinil, vyžadovat. V rámci péče o ochrnutého mladého muže bude zapotřebí kromě dlouhodobé rehabilitace a zajištění pomůcek také přestavba jejich domu na bezbariérový.

Podle informací Blesku nabídla prostřednictvím dcery Agáty Hanychové, která byla jednou z porotkyň Muže roku, svoji pomoc Veronika Žilková. Ta už přes deset let spolupracuje s nadací Prosaz, jež se stará o vozíčkáře. Má i zkušenost z vlastní rodiny, protože její švagr po úrazu také ochrnul. Pomáhala i s případem hokejisty Zelenky, který skončil po těžkém poranění míchy na vozíku s ochrnutýma nohama a má jen částečně pohyblivé ruce. Uvažuje se ale i o nadaci Paraple, kterou zaštiťuje Zdeněk Svěrák a jež se také dlouhodobě věnuje pomoci vozíčkářům.