Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mokrá svatba: Ano si řekli pod hladinou

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
4. září 2009
18:37

Pro neobyčejnou svatbu se rozhodli snoubenci Michaela Loudová a Tomáš Sedláček. Své ano si řekli pod hladinou přehrady v Liberci. O mluvení vlastně vůbec nešlo. Ženich s nevěstou si pod hladinu vzali cedulky s nápisy Ano, Ne a Nevím. Pod vodu musel také oddávající, matrikářka a svědci.

Nevěsta si oblékla červené neoprénové ‚šaty‘, které si nechala ušít na míru s manžetami a botičkami. Zaplatila za něj 35.000 korun, odolává tlaku vody a dá se ohřívat. Novomanželé si řekli své ano díky vysílačkám na své výstroji a poslouchal je také městský zastupitel Ivo Palouš.

V neoprenu byla ve vodě také úřednice z matriky Dagmar Boháčková. "Před svatbou jsem měla potápěčský výcvik na koupališti. Při obřadu v přehradě dohlížel na mou bezpečnost instruktor potápění, na neobvyklý obřad jsem se těšila," řekla Boháčková.

Při svatbě v Harcově se i s kameramanem potopilo osm lidí. Klesli do hloubky asi dva metry, kde klečeli na gumové plachtě. "V tak zakalené vodě se asi žádná jiná potápěčská svatba nekonala," poznamenal ženich. "Při špatné viditelnosti v přehradě si Tomáš vlastně kupoval zajíce v pytli," uvedla novomanželka.Její svatební úbor se používá k ponorům v chladné či dokonce arktické vodě.

"Nevěstu znám z tenisu, tak jsem jí na svatbu pod vodou kývnul. Potápěčský kurz jsem si udělal v červnu a pak jsem trénoval v Egyptě," podotkl oddávající. Pod hladinu si s sebou vzal voduvzdornou ceduli s klasickou otázkou "Táži se Vás, slečno nevěsto..."Svatbu sledovaly z břehu přehrady desítky lidí. Pod šedozelenou vodou ale neviděli nic, jen bubliny vycházející z hloubky na hladinu.Podle svatebčanů šlo v Harcově pravděpodobně o první sňatek v přehradě nebo v jiné přírodní nádrži v Česku. Podle dostupný informací se svatba pod vodou uskutečnila loni na koupališti v Brně a příští týden se v obřadní síň promění bazén v Berouně.

gogo ( 4. září 2009 22:25 )

Jen by mne zajímalo, zda bude rozvod probíhat také pod vodu.....

jovako ( 4. září 2009 19:13 )

Přečetl jsem jen nadpis a domnívám se, že lidská blbost je snad skutečně nekonečná. Zajímalo by mě, jak dlouho spolu vydrží.

Zobrazit celou diskusi