„Hlídal jsem skoro všechny velké zahraniční celebrity, které do České republiky přijely,“ rozpovídal se Blesku Zdeněk Zahradník. „Chránil jsem Michaela Jacksona (†50), Tinu Turner (69), Depeche Mode, ale nikdo není takový jako Madonna,“ pokračoval šéf české ochranky.

„Madonna je prostě královna. Není jako jiné hvězdy, které se zastaví a fotografům zapózují. Madonna se ráda skrývá a fanouškům se chce ukázat jen v gala. Na koncertě ať si ji už všichni vyfotí, tam je na to připravená,“ přiznal Zahradník, který zpěvačku chránil před třemi lety, když tu byla naposledy.


Šéf české ochranky se musí přizpůsobovat změnám často z minuty na minutu
Autor: Blesk − Ladislav Křivan, Martin Mithofer, Martin Sekanina, David Malík

Šéf české ochranky se musí přizpůsobovat změnám často z minuty na minutu


Letos jí však dělá osobního řidiče. „Jsem už hodně unavený. Je tady velmi špatná organizace, nikdo mi nic neřekne, a pak až na poslední chvíli chtějí, abych hlídal,“ postěžoval si Zahradník.

Jako profesionál, který má většinou ostrahu celebrit zcela na starosti, je z praktik osobních strážců a produkce Madonny rozladěný. „Já potřebuji vždy vědět dopředu, co se má dít. Jen v tom případě jsem schopný zajistit maximální ochranu,“ dodal smutně Zahradník.