Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka nechala děti v rozpáleném autě (50°C): Vyvázne pouze s pokutou!

Autor: Jan Doležal - 
11. srpna 2009
12:13

DISKUZE: Je to vůbec možné? Šílená matka, která nechala v rozpáleném autě (50 °C) zamčené své dvě děti - měsíčního chlapečka a dvouletou holčičku, zřejmě vyvázne jen s pokutou do tří tisíc korun. Oběma dětem šlo přitom o život!

Nebýt všímavé kolemjdoucí a včasného zásahu městských strážníků, mohla se stát tragédie. Mladá maminka s kočárkem, která procházela ulicí, si všimla dvou dětí v autě, které stálo na přímém slunci. Neváhala a zalarmovala městskou policii. Strážníci byli na místě během chvíle a fabii museli otevřít násilím.

"Ihned poté zavolali záchrannou službu. Jakmile totiž obě děti vysvobodili z rozpáleného auta, bylo hned jasné, že jsou přehřáté, dehydrované a velmi těžce dýchají," popsal událost velitel mladoboleslavských městských strážníků Tomáš Kypta.

Matka obou dětí nyní vyvázne pouze s pokutou za "přestupek proti občanskému soužití" v maximální výši 3000 korun. Projednávání přestupku se přitom může protáhnout až na dva měsíce a je dokonce možné, že matka nakonec dostane pouze napomenutí!

Záchranka převezla děti do mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice k vyšetření. "Lékaři zjistili, že jsou naštěstí v pořádku. Dostaly najíst, napít a matka si je zhruba po hodině vyzvedla," potvrdila mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková.

Podle Kypty byly děti uvězněné v rozhicované fabii nejméně 35 minut! Jejich matka přišla k autu až po půlhodině. Strážníci předali celou záležitost policistům. "Jelikož se jedná o přestupek proti občanskému soužití, případ postoupíme přestupkové komisi magistrátu. O nezodpovědnou ženu se bude zajímat i sociálka," řekl Blesku David Schön z mladoboleslavské policie.


Máte o události jakékoliv bližší informace? Napište nám na e-mail online@ringier.cz!


Co se děje v rozpáleném autě

V autě, zaparkovaném v létě a ve vedru na přímém slunci stoupá teplota velice rychle a v krátké době může být životu nebezpečná. Obzvlášť malým dětem!

Po vyjetí z garáže - 26°C: Teplota, která při vhodném oblečení a optimálním přísunu tekutin nevadí.

10 minut na slunci - 32°C: Nastává výrazné pocení, u dětí, starých lidí a nemocných se dostavuje malátnost.

30 minut na slunci - 50°C: Lidé 'uvěznění' v autě se velice silně potí a spotřebovávají více kyslíku. Přepadají je mdloby a bezvědomí.

Hodina na slunci - 60°C: Prostředí odpovídá sauně a v autě se dá jen stěží dýchat. Ani zdravý člověk něco takového nevydrží a pro dítě může být taková teplota smrtelně nebezpečná.

ijirka ( 12. srpna 2009 06:57 )

ZABAVIT DĚTI A JÍ PODVÁZAT VAJEČNÍKY A ZAVŘÍT DO KLECE !!

kuki87 ( 11. srpna 2009 16:04 )

Tak tohle žensá by měla zažít to smaé ,aby věděla, co to je.

detektifshtika ( 11. srpna 2009 15:25 )

To je ale svi*ě zapráskaná. Potřebovala by pořádnou přes držku, jinak si to nezapamatuje.

akka ( 11. srpna 2009 15:07 )

doufám, že doma pěkně od manžílka a rodiny dostala po tl.amě...taky jedu s dětma nakupovat a to mám 3, nenapadlo by mě je nechat v autě !!!! Docela bych ji přála, aby si její okolí na ni nějaký ten týden pěkně ukazovalo, at má ostudu, nána vypa.tlaná

vevericka ( 11. srpna 2009 14:56 )

udelat zakeřna maminka viš.Holčičce byli dva roky a chlapečkovi 1měsic!

Zobrazit celou diskusi