Jana Krause každý zná jako věčně se usmívajícího vtipálka, o to více šokující byl jeho zkrat během natáčení pořadu Uvolněte se, prosím. Informoval o tom server Lidovky.cz

Kraus si do studia zve hosty běžně hodinu před začátkem představení a zřejmě si na tom poměrně zakládá. Na vlastní kůži to poznal výtvarník David Černý.
Ten si připravil pro Krause takový „bonbonek“, když za sebe poslal jednoho muže v černém obleku, paruce, černých brýlích a s nalepeným knírkem. Později dorazili další tři pánové dvojníci. Mezi nimi byl už i skutečný David Černý. Jenže už zbývalo pouze 20 minut do natáčení!

Krause tento žertík vůbec nepobavil a naopak se pustil do Davida Černého pěkně zostra. Křičel na něho a řekl, že je to jeho show. A oznámil Černému, že až bude mít výstavu, přijde tam a doslova mu tam ty věci rozkope.

„Řval na mě, že je to stejné, jako kdyby on vylezl na pódium a vykřikoval z něj, že dělám sračky,” uvedl umělec.

Moderátor se k celé věci vyjádřil velmi krátce. „Představení mělo začít v 19.35 a lidé si za to platí. Jelikož se ale pan Černý nedostavil včas, nemohli se mu dovolat a navíc za něj přišel nějaký pán v klobouku, tak situace pro ně byla poměrně stresující. Museli jsme volat náhradníka,“ uvedl Jan Kraus na svých webových stránkách.

„My pořad pana Krause pouze vysíláme, on si v něm dělá, co chce a jak chce,“ řekl Lidovým novinám mluvčí České televize Ladislav Šticha a dále se k incidentu nechtěl vyjadřovat.

Filmař Jaroslav Pašmik, kameraman a dokumentarista David Čálek a choreograf a tanečník Petr Krušelnický byli pravděpodobně ti další, kteří doprovázeli Davida Černého. „Jan Kraus to nevydýchal, byl hodně naštvaný,“ řekl LN Jaroslav Pašmik.