Za oceánem patří Crüe mezi jedny z největších rockových hvězd a to nejen díky své 27 leté hudební kariéře. Množstvím skandálů, spotřebovaných drog a alkoholu jim těžko může někdo konkurovat. Přesto je to nerozložilo, jako některé z jejich kolegů, a dokázali se vrátit na pódia. V Praze ukázali, že do starého železa jen tak patřit nebudou. A i kdyby přeci jenom do něj jednou zapadli, žádný strach, Mötley Crüe si v něm budou hlasitě rochnit.

Fotogalerie
5 fotografií

Přesně to předvedli i polozaplněné O2 Aréně. Vzhledem k nízké návštěvnosti pořadatelé posunuli pódium do poloviny haly. Koncert podle nich navštívilo 3500 lidí, mezi nimi i několik známých hudebníků, například Vilém Čok.

Parta pomalovaných a potetovaných muzikantů, která už mnoho let patří mezi největší metalové atrakce, začala svůj koncert po 21:30. Kapela v sestavě baskytarista Nikki Sixx, kytarista Mick Mars, bubeník Tommy Lee a zpěvák Vince Neil zahrála písně z posledního alba Saints of Los Angeles i starší hity.

"Nikdy nám nešlo o nějaké složité umění," konstatoval o tvorbě Mötley Crüe před časem Sixx, který nové písně označil za "příběh o špinavých jehlách, zničených myslích, bitvách v hudebním průmyslu a spoustě sexu". Tomu odpovídaly i záběry na projekčních plochách doprovázející vystoupení kapely šokující podle odborníků více oblečením, množství make upu a alkoholovými a drogovými prohřešky více než svou hudbou.

Písně jako Mutherfucker Of The Year, Don't Go Away Mad (Just Go Away), A Rat Like Me či Primal Scream zněly na pozadí provokativních záběrů křesťanských křížů s Ježíšem hlavou dolů, obrázků zesměšňujících George Bushe mladšího, výjevů různých násilností i pornografických pasáží.

Jejich image bouřliváků velmi podpořilo i manželství bubeníka Tommyho Lee s hvězdou Pobřežní hlídky. Po čtyřdenní známosti se Tommy s Pamelou v roce 1995 oženil a místo prstýnků si nechali navzájem vytetovat jména. V roce 1996 se jim narodil syn Brandon a v roce 1997 syn Dylan, to už ale bylo manželství v troskách a Pamela, kvůli několika fyzickým napadením, žádala o rozvod. Poté si Tommy odseděl půl roku ve vězení a Pamela si ze vztahu odnesla žloutenku typu C. V roce 1999 se opět dali dohromady, neúspěšně. Nyní Pamela vykřikuje do světa, že Tommy je muž jejího života, tak uvidíme, jak dopadně třetí pokus.