Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podvodníci na Liberecku okrádají seniory!

Peníze
Peníze  (Autor: Michal Protivanský)
Autor: oce - 
16. června 2009
15:25

Senioři pozor! Na Liberecku úřaduje trojice podvodníků, která obírá o peníze starší důvěřivé lidi. Povedlo se jí to už dvakrát a vždy se stejnou historkou. V nemocnici údajně leží kamarád a oni nemají peníze na jeho operaci.

První případ se stal liberecké části Vápenka. U ženy (83) zastavilo černé auto, ve kterém seděly kromě řidiče ještě dvě ženy. Podvodníci se stařenky zeptali, kde je nemocnice. Pak začali hrát tyátr. „Žena na zadním sedadle stále brečela a opakovala, že nemají dost peněz na operaci kamaráda. Vzápětí se jí zeptala, zda by jim peníze nepůjčila. Seniorka se tedy nechala odvézt domů, vzala deset tisíc korun a peníze plačící ženě předala. Ta stále také telefonovala údajně s lékařem, který měl operaci kamaráda provést,“ popisovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Další den se v Liberci nechal napálit muž (80). Podvodníci opět vyrukovali se stejnou historkou. Shánějí peníze na operaci kamaráda a potřebují nutně půjčit. Seniora odvezli k němu domů, kde jim odevzdal 38 tisíc korun. Pak se ještě nechal svézt na poštu, kde vybral 100 tisíc korun a své jediné úspory podvodníkům dobrovolně odevzdal. „S tímto mužem strávila trojice podvodníků hodinu a půl, než získala potřebné peníze. Je více než pravděpodobné, že se budou pokoušet oslovit další a další seniory. A pokud nezůstali v Liberci, budou zkoušet tuto historku i jinde,“ upozornila mluvčí Suchánková.

siroky11 ( 16. června 2009 17:02 )

Přesto že to jsou hyeny, kteří takto důchodce okrádají, tak člověk žasne, jak ještě v dnešní době mohou být někteří důchodci tak hloupý. Docela by se dalo těm "hyenám" fandit. Za blbost se platí, zní staré pořekadlo!

gevi ( 16. června 2009 16:22 )

by bylo vhodné najít, ukázat v televizi s plnými jmény a bydlištěm. Pak je vystavovat na náměstích a teprve potom zavřít. Trest jim automaticky zdvojnásobit. Jistě, já vím, že to nejde. A tak je z toho chytrý advokát vyseká, možná dostanou pomínku na dva roky.

Zobrazit celou diskusi