Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sjezd KDU-ČSL: Čunek zůstane v širším vedení strany

Jiří Čunek na sjezdu KDU-ČSL
Jiří Čunek na sjezdu KDU-ČSL  (Autor: blesk)
Autor: ČTK, tez - 
31. května 2009
10:39

Bývalý předseda KDU-ČSL Jiří Čunek zůstane v širším vedení strany. Poté, co v sobotu neobhájil nejvyšší stranickou funkci, by v neděli zvolen do Celostátního výboru KDU-ČSL.

Nejvíc hlasů získala ve volbě nových členů výboru vdova po někdejším předsedovi KDU-ČSL Josefu Luxovi Věra, a to 202. Na sjezd přijela jako příznivkyně Čunka.

V širším vedení KDU-ČSL bude také bývalý hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek, exministr kultury Jaromír Talíř a Jiří Koliba, kterého si do užšího vedení přál nový předseda lidovců Cyril Svoboda.

I z širšího vedení strany tak patrně po dnešku zmizí sympatizanti bývalého ministra financí Miroslava Kalouska, který hodlá z KDU-ČSL vystoupit a založit nový konzervativní středopravicový politický subjekt.

Nový stranický předseda podle neoficiálních informací vymění i mluvčího strany. Martina Horálka by měla podle kuloárů nahradit blízká Svobodova spolupracovnice z ministerstva pro místní rozvoj Martina Kaderová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 31. května 2009 22:41 )

A dokonáno jest .....

dzery44 ( 31. května 2009 18:37 )

Na vás je jasně vidět jak propaganda pracuje.Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

ajaztassi ( 31. května 2009 12:34 )

zůstala v kožichu KDU-ČSL. Takže nic nového. Jdou do háje.

gogo ( 31. května 2009 12:28 )

A samozřejmě by byla zavedena inkvizice a upalování čarodějnic. Vrchní inkvizitor by byl Čunek. Majetek zabavený upalovaným by připadl zčásti jemu, zčásti jeho straně. Stejně jako výhradní práva televizních přenosů. Ale vše by samozřejmě bylo ve jménu Boha ! A účast v kostele by byla rovněž kontrolována jako ve středověku. A neúčast trestána. Myslíte že se dějiny nemohou opakovat ? Já myslím, že mohou. Jen s jiným technickým vybavením.

panalev ( 31. května 2009 11:13 )

Pánbíčkáři? Ale to přece víme, to by nevadilo, zase je pámbíčkáři volí. Ale že mají ve straně zloděje a lháře, to se k nim nějak nehodí, no jsme holt ve středověku, Pane, Ti se dostat k moci, tak se tu modlíme všichni a možná dobrovolně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa