18:23 - Jen několik minut po skončení koncertu vysvitlo nad Řípem poprvé za celý den slunce...

17:57 - Za stálého deště končí koncert Evy a Vaška pod Řípem. "Morava zdraví Čechy," volá pěvecké duo z pódia a Eva děkuje fanouškům: "Bez vás by Eva s Vaškem nikdy nebyli to, co jsou!" Lidé balí židličky a odebírají se k autobusům...

17:49 - Poukaz na diamant vyhrál pan Standa. Na pódiu jsou všichni účinkující a společně zpívají. Za chvíli zazní poslední píseň, kterou vybrali sami diváci.

17: 44 - Koncert pod Řípem jde do finále. V esemeskové soutěži získala Ta naše písnička česká 407 hlasů a Vzpomínky 427 hlasů.

17:12 - Honza Nedvěd pochválil Evě její polívku, kterou mu prý uvařila nedávno ve Vyškově. Pěvecké dvojici také nabídl, že když budou potřebovat, půjčí jim peníze.

17:05 - Na pódiu je Jan Nedvěd a společně s Evou a Vaškem zpívají Valčíček. Publikum jim spokojeně přibrukuje.

16:37 - Diamant, o který se soutěží, je stále ve hře. "Je od holandské firmy. Já tomu sice nerozumím, ale je velice krásný," řekl Blesk.cz Petr Novotný.

344648:gallery:true:true

16:35 - Reportér Blesk.cz vyzpovídal Petra Novotného. Na otázku, jak je spokojen s celou akcí, odpověděl: "Jako podnikatel jsem nadmíru spokojen. Vydělal jsem. Nejde mi o to, kolik lidí přišlo, ale kolik se prodalo lístků. S úrovní koncertu jsem tak spokojen, že plánuju další. Zejména pro ty lidi, kteří se tentokrát nechali odradit počasím," nechal se slyšet Novotný.

Fotogalerie
57 fotografií

16:14 - Na místo dorazil i písničkář Jan Nedvěd a připravuje se na své vystoupení.

16:04 - Pozvolně přestává pršet, dokonce se trochu vyjasnilo.

15:53 - Podle odhadů přítomné ochranky a místních stánkařů je na místě maximálně 2500 až 3000 fanoušků.

Petr Novotný se těšil, že na tři koncerty přijde celkem minimálně 90 tisíc lidí
Autor: Martin Mithofer, Petr Merta, Martin Sekanina

15:23 - Déšť příliš neustává. Přesto fanoušci neodcházejí. Mezi jednotlivými sety písniček se na pódiu objevují různí hosté. Petr Novotný neúnavně burcuje k esemeskování. Ve hře je přece diamant!

14:59 - Krátce před třetí hodinou padají z mračen doslova trakaře. Přestože opravdu hustě prší, koncert pokračuje dál...

14:45 - Pod Řípem se pořádně rozpršelo. "Já se omlouvám, že jsem si nechal na sobě kabát. Je mi zima. Vám taky, že?" promlouvá k divákům z pódia Josef Zíma. Lidé se choulí pod pláštěnkami.

344597:gallery:true:true

14:34 - Sluníčko Eva s Vaškem lidem dneska určitě nepředají. Začíná totiž pršet. Za znění písničky V tej naší aleji švestky se válejí oblékají lidé pláštěnky a roztahují deštníky.

14:31 - "Nene, Vašek nikam nepůjde. Lid chce, aby zpíval," reaguje Eva na skandování hesla "Vašek na Hrad".

14:15 - Petr Novotný telefonoval Karlu Gottovi. Ten Evu a Vaška srdečně pozdravuje. Na tváři Novotného září spokojený úsměv...

Pavel Novotný se sice usmívá... Prý to propadák nebude, kasovní trhák ale jistě také ne..
Autor: Martin Mithofer, Petr Merta

14:07 - V publiku byl vztyčen transparent "Eva a Vašek volí KDU-ČSL"...

13:58 - Novotný upozorňuje na pojízdnou dentální ordinaci. Promo je holt promo. Přichází Ringo Čech a již 'ode dveří' vtipkuje: "Chtěl jsem požádat o vrácení Řípu v rámci restitucí. Vašky národ miluje, bylo by dobrý, kdybychom Vaška dostali na Hrad..."

13:55 - "Dobré odpoledne, ahoj Surfáci," zdraví se Eva a Vašek s diváky. Asi s hodinovým zpožděním na pódium konečně přišli Eva s Vaškem. Společně s Moravankou zpívají píseň Ty moje frajarko falešná.

13:29 - "Ta akce je ohromný propadák. Za místo na stánek jsme zaplatili dva tisíce a budeme rádi, když se nám to vrátí," řekli Blesk.cz zklamaní stánkaři. "Slibovali nám třicet tisíc lidí a jsou tu s bídou tři tisíce," stěžují si naštvaní prodejci.

14:23 - Proběhlo krátké setkání Evy a Vaška s novináři.

Eva: Je to naše publikum a počasí v tom nehraje roli. My jsme si sem přišli zazpívat a nic nám to nepřekazí. Chceme dát lidem srdíčko a sluníčko.

Vašek: Chceme pobavit, zazpívat si. To co děláme všude leta.

13:19 - Před samotným vystoupením Evy a Vaška hraje dechová hudba Moravanka. Petr Novotný diváky informoval, že prodaných vstupenek je bez 300 dvacet tisíc.

Celá akce probíhá v osvědčeném telemarketingovém duchu. Petr Novotný neutále z pódia vyzývá k hlasování esemeskami. Připomíná divákům, že hrají o DVD, v nichž jsou ukryty poukázky na pobyt v penzionu Evy a Vaška a v jednom že je dokonce skrytý diamand.

13:09 - Eva a Vašek ještě nejsou na pódiu, ale vítají se skalními fanoušky. Všichni stále skandují. Na pódiu jsou připraveni účinkující v kroji. Jedna z nich volala do davu: "Ať si nenachladíte prcky!"

13:05 - Začala hrát dechovka. Příchod hlavních hvězd je naspadnutí. Diváků jsou na místě asi čtyři tisícovky. Na Petrem Novotným vysněných dvacet tisíc to zdaleka nevypadá...

12:59 - Asi čtyři tisíce návštěvníků netrpělivě očekávají příchod Evy a Vaška. Na pódiu se zatím slaďuje doprovodná dechovka. V předních řadách publika se nacházejí skalní fanoušci Evy a Vaška ve fanklubových tričkách.

12:40 - Důchodci pod pódiem skandují: Ať je teplo nebo zima, s Evou a Vaškem je nám prima!

12:16 - S dechovkou teď vystoupil Josef Zíma, kterého ve zpěvu doprovází Eva Ševčíková.

Na pódiu zpívá Josef Zíma a Eva Ševčíková
Autor: Richard Veselý

12:05 - Dorazil již i František Ringo Čech, který má celým koncertem provázet.

11:51 - "Prodaných vstupenek je asi 20 000," řekl Blesk.cz Petr Novotný. Díky tom, že jsme zrušili dva zbylé koncerty, nyní už rozhodně prodělat nemůžeme. Teď jen doufáme, že přijdou všichni ti, co mají vstupenky," dodal s tím, že přípravě této akce mu zabrala asi jeden rok.

11:44 - Petr Novotný právě vyhlásil esemeskovou soutěž. Lidé pomocí SMS mají rozhodnout o tom, která písnička zazní jako poslední. Jestli Ta naše písnička česká, nebo Vzpomínky. Diváky Novotný motivoval také možností výhry. Každá padesátá esemeska bude odměněna DVD. V některých bude ukryta poukázka na víkendový pobyt v penzionu Evy a Vaška Surf. Jeden šťastlivec najde v DVD ukrytý dokonce diamant v hodnotě 15 tisíc korun.

11:31 - Na místě je asi 400-500 návštěvníků. Právě dorazily tři autobusy. Lidé využívají také kyvadlovou dopravu.

11:27 - S diváky se z pódia přivítal Petr Novotný, který si pochvaluje, že jim zatím neprší.

11:18 - Ke hrající kapele se přidala Eva.

11:00 - Hraje předkapela, asi 100 návštěvníků na skládacích židličkách sedí před pódiem. Celý prostor připomíná pouť, včetně sortimentů prodejních stánků. Prodává se tu žužu, turecký med, svařák. Ale také ručníky s nápisem Eva a Vašek. U jednoho stánku jsou k dostání také nože, teleskopické obušky a vrhací hvězdice.

Na místě je také pojízdná zubní ordinace, kde případným zájemcům poradí, jak pečovat o své zuby a zubní protézy.

Pojízdná zubní ordinace
Autor: Martin Mithofer, David Malík, Petr Merta

Do areálu stále proudí návštěvníci. Je zde už i Eva s Vaškem a také Petr Novotný, který tuto akci pořádá.