Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena (23) porodila na záchodě: Netušila, že je těhotná

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: scom)
Autor: ČTK, šim - 
29. května 2009
13:40

AKTUALIZOVÁNO: Zdravou holčičku porodila v úterý ráno na toaletě opavské nemocnice třiadvacetiletá žena. Tu do nemocnice během noci přivezla sanitka s akutními bolestmi břicha.

Mladá žena při prvotním vyšetření popřela, že by byla těhotná. "Řekla, že to je vyloučené. Proto měla jít ráno na další vyšetření. Tam už ale nedošla. Odskočila si na záchod a 09:30 porodila," řekl mluvčí nemocnice Daniel Svoboda. Podle lékařů jsou matka i dcera v pořádku.

Žena dítě přivedla na svět zcela bez pomoci. "Při porodu došlo k přetržení pupeční šňůry. Hrozilo vykrvácení. Ženě pak pomáhaly sestry, které přivolaly lékaře," uvedl Svoboda.

Mladá žena si kvůli bolestem břicha přivolala v úterý nad ránem sanitku. "Převezena byla na urgentní chirurgický příjem. Ošetřující lékař se jí na možnost těhotenství ptal. Žena to vyvrátila s tím, že v říjnu loňského roku byla u svého gynekologa," doplnil Svoboda. Lékař pak mladou ženu poslal domů. Ráno se do nemocnice měla vrátit na další vyšetření.

Okolo 08:00 se pacientka do nemocnice vrátila a skutečně se podrobila vyšetření, které podle Svobody potvrdilo břišní anomálii. "Ženu jsme pak poslali na další podrobná vyšetření. Když se šla na jedno z nich zaregistrovat, odskočila si na záchod. Tam porodila," doplnil mluvčí nemocnice s tím, že po porodu byla víc jak tříkilogramová holčička převezena do ostravské fakultní nemocnice.

Podle zástupce přednosty Porodnicko-gynekologické kliniky Fakultní nemocnice Ostrava Jana Segeti se podobné případy občas mohou vyskytnout. "Už jsem se setkal s ženami, které skutečně do pokročilého stádia těhotenství o tom nevěděly," řekl. "Příznaky, které mají, si do souvislosti s těhotenstvím nemusí dávat. Jsou to ale výjimečné případy," doplnil.

Mluvčí nemocnice navíc dodal, že těhotenství si nemuseli všimnout ani lékaři, se kterými žena přišla před porodem do kontaktu. "Pokud pacientka těhotenství popírá a není si ho vědoma, a jde-li navíc o rozběhnutý porod, nemusí ho v ojedinělých případech rozpoznat ani moderní diagnostické metody," řekl.

polibek ( 29. května 2009 20:22 )

nen zač, podle primáře dokonce reprodukční medcíny se to stává, ale málokterá to přizná, my jsme za selhání vděční jinak by Anna Marie nkdy nebyla je na shlédnutí s Petrou i pod Anna Mare s věnečkem je hezky zhlédnutelná čertice a jsme za omyl přírody víc než vděčníí

emlady ( 29. května 2009 20:09 )

konečně normální reakce. děkuji za míšu

polibek ( 29. května 2009 20:07 )

známto a šok je to vždy,není to o nteligenci ale o selhání antikoncepce,zaplaťpánbůh že jsou holky zdravé, snad nic okolo nezjistí jak bohužel nám ale vše bude jednou ok holkám přeji hodně sil a zdraví ...

polibek ( 29. května 2009 19:47 )

já osobně jsem již jedno dítě porodila,a přesto se mi stalo to samé u druhé dcery.V době kdy jsem měnila antkoncepci nám bohužel selhala hormonální antkoncepce ne naší vnou či zapoměním,brala jsem ji dál aniž jsem to zjistila,jaký pak byl můj a manželův šok, že za tři měsíce budeme po skoro devíti lety od první dcery znovu rodiči.Podotýkám snažili jsme se o dítě celých sedm let a vzdali to rok před početím druhé dcery,takže žádná hormonálka nic. Přesto jsem pohyby cítila až ke konci šestého měsíce,hormonál.antoncepce způsobila , že jsem měla normálníí menzes.Dítě se narodlo normální ale bohužel se sníženou imunitou,od narození,takže jsme v nemocnci víc než doma.Podotýkám nejsem tlustá měla jsem i v době těhotenství maximálně do 53 kil dnes 48 což při výšce 156 cm je běžné.Přesto jsem těhotenství zjstla až na prohlídce, protože jsem měla bolestii slepého střeva. Nesuďte prosím něco o čem nemáte ani šajn. Dřív bych taky nevěřila dnes vím , že i nás tohle dokázalo zaskočit a že je možné vše.svá zlatíčka však miluji jen to těhotenství 3 měsíců bylo strašně krátké

sirael ( 29. května 2009 19:39 )

Mám kamarátku, ktorá v sedemnástih porodila. Často sme sa strerávali, mala nejaké zdravorné problémy. Jej mama mala trinásť detí. Keď doma porodila, skoro sme všetci skolabovali. Nikto si to na nej nevšimol a sama tiež nemala tuchy o tom, že je tehotná. Menzes mala vždy nepravielný, tak si z toho ťažkú hlavu nerobila, zle jej nebývalo a s váhou to bolo podobne. Pravidelne navštevovala lekára, síce nie gynekológa, a ani ten si to nevšimol. Možné je všetko. Súhlasím s emlady, ešte sme nedožili, tk nesúďme nikoho. A kamarátka boladosť inteligentá.

Zobrazit celou diskusi