Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máte vysokou školu? Zemřete dřív!

Také máte občas pocit totálního 'zatmění mozku', kdy nejste schopni se soustředit?
Také máte občas pocit totálního 'zatmění mozku', kdy nejste schopni se soustředit?  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM)
Autor: ČTK, Tereza Hořínková - 
16. května 2009
05:00

Mít vysokou školu už neznamená jen plus. Podle nejnovějších výzkumů Státního zdravotního ústavu vysokoškoláci umírají dříve. A to až o 15 let! Na délce života se také podepisuje výše příjmu. Chudší Češi umírají o sedm let dřív než bohatí!

Úmrtnost, nemocnost a průměrná délka života obyvatel se liší nejen mezi bohatými a chudými státy, ale i mezi jednotlivými sociálními skupinami uvnitř těchto zemí. Muži s nejnižším příjmem se v Česku podle Státního zdravotního ústavu dožívají průměrně o sedm let nižšího věku než ti z nejvyšší příjmové skupiny, u žen je tento rozdíl čtyři roky.

Výzkum přichází s další šokující zprávou! Máte vysokou školu? Pak zemřete dříve než váš soused, který má jen základní vzdělání. Rozdíl v délce života u mužů s vysokoškolským a základním vzděláním je 15 let, u žen sedm.
Pouze deset procent vysokoškolaček je obézních, kdežto ve skupině žen se vzděláním základním je to víc než třicet procent.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ginny ( 16. května 2009 21:57 )

Má pravdu pán přede mnou, skutečně je to naopak, vysokoškoláci žijí déle. Zde je odkaz na původní zprávku ČTK" http://www.ctk.cz/sluzby/slovni_zpravodajstvi/vseobecne/index_view.php?id=377060

chyba ( 16. května 2009 21:19 )

Je to naopak, vysokoskolaci se dozivaji o 15 let vice nez muzi se zakladni skolou. viz: http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/chudsi-cesi-umiraji-o-sedm-let-drive-nez-bohati.html

Zobrazit celou diskusi