"Sestra zemřela ve čtvrtek. Je to pro nás těžké, ale vím, že má sestra zemřela obklopena láskou," sdělila pro internetové stránky agentury Mediafaxu její sestra herečka a manželka herce Karla Heřmánka Hana Heřmánková.

Podle informací německých médií zemřela herečka na rakovinu ve středu kolem půl jedné odpoledne ve svém domě v Mnichově obklopena rodinou, manželem Josephem a třemi dcerami Josefinou (16), Theresou (19) a Janinou (22).

CHAT s filmovým Jeníkem Dlouhým. V pátek přišel do redakce Blesku.cz jeho představitel Jiří Procházka. Záznam rozhovoru čtěte ZDE!

Vávrová působila v Německu od 80. let. Vdaná byla za mnichovského režiséra Josepha Vilmaiera, v jehož filmech často vystupovala. Měli tři dcery.

Fotogalerie
3 fotografie

Ještě před odchodem z Česka se Vávrová proslavila v dětských rolích. Její asi nejznámější úlohou byla Leontýnka ve filmu Ať žijí duchové (1976).

Za tento film dostala cenu diváka Zlatý dudek a zvítězila v několika anketách o nejpopulárnějšího dětského herce.

Hrála i v seriálech My všichni školou povinní nebo Bambinot. Později se věnovala i režírování, pod její taktovkou vznikl například dětský snímek Hurá na medvěda (2000).