Slavný Katapult vznikl v roce 1975. Jeho hlavními ´tahouny´ byli právě Olda Říha a v pondělí zesnulý baskytarista Jiří „Dědek“ Šindelář (+60). Dvakrát se stali Zlatými slavíky.

Pane Řího! Děkujem ! (madla) 
Já vám taky všem děkuju. Ale musím se s vámi už pro dnešek rozloučt, i když, jak tušíte, jsem tady s vámi byl moc rád. A tady stále platí naše: "Někdy příště...!"
Mě by pro změnu zajímalo,jaký máte vztah s Petrem Jandou,myslela jsem,že ne moc dobrý,proto mě překvapilo,jak hezky o Dědkovi včera mluvil. (Vaše jméno) 
To je pouze mýtus. Kamarádské "strkačce" se přece meze nekladou.
Dobrý den, byla jsem na jednom z vašich posledních koncertů - ve Velharticích 22.11.2008 (nožná byl uplně poslední). Jsem šťastná, že jsem to zažila, atmosféra úžasná. Byla jsem i na zábavě na Horách Matky Boží asi tak před 30 lety, kde jste také hráli. Vaše koncerty byly vždy nezapomenutelný žážitek. Vím, že se to už nevrátí, ale jsem ráda, že jsem to zažila. Přeji pevné zdraví. (Dana Plzeň) 
Jsem hrdej a pyšnej na to, že se nám povedlo to dotáhnout až do Velhartic. Mám k nim a vůbec k Šumavě velice silný vztah. A samotný koncert - BOMBA!
Nechápu, proč má spousta lidí - a zvláště ti, co na Katapult nechodili a ani ho neposlouchali tendenci tohle téma rozebírat. Chlapi, se kterými makám, drželi huby, jiní z haly za mnou chodili z dotazama a blbejma kecma. Moc nechybělo a rozmlátila bych jim huby, protože tady není co rozebírat a snažím se držet i já. (Kačka) 
Uvolni se. Jdi do nich! To ti určitě udělá radost. A kdyby něco, pomůžu ti...!
Ahoj Oldo,chtěl bych moc poděkovat Tobě a hlavně Dědkovi za nejlepší koncerty a kapelu co znám.Díky dědo i tobě a Oldo drž se a ať tě brzo vidíme na prknech podia pokud to půjde (Tom) 
Díky
Je to smutné nelze dál psáát.LPousluchám ráda vaše písničky,jestliu a doufám že Katapult bude nadále a že pro Dědka složíte písničku. (Jana) 
Uvidíme
Ahoj Oldo, nejprve upřímnou soustrast, od včerejška je mi hrozně... Díky vám za všechno. Asi jde o předčasný dotaz, ale co si zahrát s Michalem - dědkovo synem? (Radek 44 let) 
Ale s tím jsem přece už hrál
Kde bude mít Jirka pohřeb a kdy díky. (Ladislav Charvat) 
Předčasné
dědek už určitě jamuje s karelm svobodou (Vaše jméno) 
Určitě. Karel měl Katapult rád a jednou s námi i hrál.
Dobre odpoledne Oldo, preju aby i vam dala hudba to co vy nam, hlavne silu a nadeji, diky! (Lukas) 
Určitě oboustranná záležitost.
Diky za vsechno Dedkovi a i tobe, zes ten prapor Katapultu dokazal tak dlouho pres vsechny neprizne osudu drzet nad hlavou. Jsem z toho vseho moc smutnej.Diky Vam moc. (kajicek) 
Všechno zlé se musí v dobré obrátit.
Ahoj Oldo,byla jsem na posledním koncertě ve Futuru,kde Dědek skolaboval.Chtěla jsem se jen zeptat,zda nešlo zabránit tomu,aby Dědek který byl ve špatném zdravotním stavu nebyl vystaven špatnému ovzduší kouř atd.Všichni moc dobře víme,že Futurum je prohlášené tím,že se tam vůbec nedá dýchat.Zdravý člověk tam má problém popadnout dech.Je mi velice líto,že jsme přišli o tak hodnou,milou osůbku jako byl Dědek.Bude se nám všem moc stýskat.Proč odcházejí hodní,upřímní a slušní lidé?S pozdravem Siraell (Siraell) 
Dědek měl problém už před koncertem. Podle našeho názoru je ve Futuru dobrá klimatizace.
Děkuji za dobrou muziku. Je mi 53 let Odchod Dědka i Tolji mě sebral. Hrajte dál.Přeji hodně zdraví.  (jaster) 
Díky za poidporu.
Díky za všechny krásný chvíle s Vámi,Katapult adijé (petr) 
Ale to přece přeju já vám.
BUDE JEŠTĚ NĚKDY NĚJAKA SPOLUPRACE S J.A.R.em...........JINAK JSEM ZAZIL NA KONCERTE MONKEY BUSINESS SKVELEJ ZAZITEK...HRALI VASI PISEN KDYZ MAS KAMARADA A TEN TE PODRAZI NALADU MAS MIZERNOU...ZAHRALI TO UPLNE BOMBASTICKY SKVELE.....JINAK JE MI LITO CO SE TALO DEJTE TO S ROMANEM HOLYM DOHROMADY (FANOUŠEK J.A.R.) 
S Romanem - kdykoliv, cokoliv.
Naposledy jsem Katapult viděl letos v Plasích. Oldo, vlítni do toho, mi Tě v tom nenecháme a Dědek Ti bude basovat bohužel z muzikantského nebe, ale mi ho uslyšíme.  (Michal 45 let) 
Díky za podporu.
co dodat,snad jen to,že si ho budu pamatovat jako super rockera a jsem ráda,že jsem byla na vašem koncertě v mohelnici v roce 2007.super.i já jsem vyrůstala na vašich peckách. (jana) 
Zachovejte mi přízeň.
Vážený Oldo, nebudu se na nic ptát..Je mi smutno z toho, že odešel Jirka. Ale on tady s námi navždy zůstane - v našich srdcích a vzpomínkách! Do budoucna Vám přeji hodně síly, zdraví a štěstí!!! (Marcela) 
Díky
Upřímnou soustrast.na Katapultu jsem vyrost,na natáčení desky na Novodvorský jsem byl,a včera slzu uronil.Dědek byl borec !! (Jirka ) 
Ale že to uteklo, co?
kde jste slavil silvestra? (petr) 
U krbu, s manželkou - sami.
Ahoj Oldo,já jsem vyrůstala s manželem na vašich písničkach a náš syn/13/taky,je to pro českej bigbit obrovzká stráta.Dědek je nenahraditelnej a tebe obdivujem žes na ten chat dnes přišel .Drž se! (Alena) 
Bude to znít jako klišé, ale sebral jsem síly a udělal jsem to kvůli vám všem. Protože si vás vážím. A budu vás potřebovat tak, jako vy potřebujete Katapult.
Neuvažuješ o tom,že s kouřením přestaneš? (Helena) 
Až mi řekne doktor.... Oldo! Nech to. ...tak s tím seknu.
Dědku vždy zustaneš v našich srdcích a vkaz Oldovi pokračujte ,Dědek by to tak chtěl.Mam plné oči slz přesto že jsem chlap.Oldo víme že odešel kousek tebe drž se. (Ladislav Charvat) 
Dobrý postřehy. Dík
Dobrý den Oldo, vždy jsem měl rád Katapult a jeho muziku, poslouchal jsem jej od svých 14 let v roce 1978. Byl jsem zhruba na 15 koncetrech Katapultu, vždy byly super !!! Díky za vaší muziku i občanský postoj. Dědkovi přeji pořádnej beat v nebi a tobě Oldo mnoho sil do další práce. Díky za všechno. (Raul) 
Si dobrej fanoušek. Dík
Co říct..nějak nemám slov, myslím, že tato smutná událost zasáhla všechny nás, co jsme na Katapultu vyrůstali a nebylo nás málo. Tak určitě za všechny ať se Dědkovi daří v tom muzikantským nebíčku a Vám Oldo mnoho sil do dalších let. (Hanka) 
Sílu budu potřebovat
Přijmětě upřímnou soustrast ve Vašem zármutku. Městec Králové (Hasiči) 
Přijmuto a děkuji
Už víte,kdy a kde se bude konat poslední rozloučení? (Pavel) 
Předčasné
Zahraješ mi někdy Lesního manekýna na koncertu? Doufám, že brzy, muzikant hrát prostě musí!!!! (Michal) 
Určitě
Vážený pane Řího, je nám to velice líto co se stalo p.Šindelářovi. Poznali jsme ho ne jako hudebníka, ale jako člověka, který byl naprosto lidský a fajn. Je nám to opravdu moc líto. Upřimnou soustrast Vám i jeho manželce. (Zdeněk a Drahuše) 
Děkuji
Ahoj Oldo vím že prožíváš jednu nejhorší etapu života . Drž se. Je nám doma moc smutno.Vyrostla jsem na vašich písničkách.Koncerty Katapultu nikdo nenahradí.Díky za všechny Hity.Drž se.  (Katka) 
To je pravda.
Zdravím Oldo ! Jsem hudebník, baskytarista a vaše hity jsme do lidí prali na zábavách a plesích o půlnoční pauze, když šel kapelník "dělat" s pořadateli peníze. Byla to taková vzpruha pro lidi i pro nás. Dědek mi bude moc chybět, byl to takovej pohodář a takových moc není. Co plánuješ dál ? Živé koncerty nebo "jen" nahrávání CD ? Dík. (Jarda) 
Hlavně žít a i hrát...
Zdravím zakladatele kapely Katapult a doufám , že ipřes umrtí Dědka Šindeláře kdy si dovolím vyjádřit upřimnou soustrast zase dojde po určité odmlce k opětovnému oncertování kapely . děkuji Pavel (Pavel Drozd) 
K něčemu určitě dojde. To si piš!
Oldo, dědek nám odešel..odešel možná Katapult, ale ty jsi tady dál a v srdcích nás všech....cítíme s tebou a ač bez Katapultu, "sám" s námi už nikdy nikdo z Vás nebyl, není a nebude....nebudeš nikdy SÁM! Jste naše životy........ (edrimea) 
Díky za super podporu
Ahoj Oldo,naposledním koncertu v Liberci jsme ronily slzy a byly to slzy štěstí,radosti a úcty k celé kapele.Jste naše mládí a tak dnes si pouštím jen vaše CD a přeji hodně sil do dalších dní.S Bohem DĚDKU.LK (LENKA KUMPOVÁ) 
I bulení někdy pomáhá.
Co dodat vsichni pisou to same je to vsechno velice smutny i ja jsem na vasem koncertu byla.Zivot jde dal, ale vzpominky zustavaji.  (romino) 
Proto se to tu snažíme odlehčit...
Zdravím Oldo, jsem s tebou a moc trpím. Vzpomínám na chmel v Rakovníku s natáčením s ČT.Bylo to moc fajn !Snad se ještě potkáme a pokecáme. Ahoj  (Petr Novotný) 
Vzpomínám si na všechno. I když na to někdy beru nějaký prášky...
Dedek nam ted za nebeskou branou rozehrava a tesi se az se tem zase vsichni sejdem. Ale v nasich srdcich zije a zit bude dal.  (matrix 1985) 
Určitě.
Proč tolik kouřil pan Šindelář,když věděl,že má plíce v prde...? (emil) 
Strašně mu to chutnalo...
Nemám žádný dotaz, jenom bych Vám chtěl poděkovat za pěkný písničky a hraní, např. loni na Holkově. (Martin Kvapil) 
I každý vzkaz mě potěší...
Mistře upřímnou soustrast Vašemu dlouholetému kamarádovi.Je mě to strašně líto. A prosím kdy bude mít mistr Šindelař pohřeb a kde. Děkuji Váš fanda. (Milan Holota) 
Předčasná otázka.
Na bolest(tu duševní)pomůže určitě JimBeam! (Radka) 
Ale jenom někdy.
Zrovna mi tu hraje "Stary desky hrajou dal...", pribeh sic o necem jinem, ale ta podstata je stejna... ten pocit zmaru a ztraty... Drz se, taky se drzim, i kdyz jsem vcera brecel u Rovnovahy... (M.) 
Přestaňte už brečet. Pod povrchem našich písniček je vždycky něco pozitivního. Nechte se jimi nabíjet...
Máš pravdu,Katapult je jenom jeden,může to fungovat s novými hráči? (Helena) 
Kdo tohle posoudí? Snad jen zas čas.
Ahoj nejprve upřímnou soustrast.jsem z Plzně,je mi 46 a byli jste moje mládí,když jsem se učil na kytaru tak vaše skladby patřily mezi mé první a nejmilejší dodnes.Děkuji že jste a držte se. (marian) 
Díky
Tě pic Oldo,vím že kalíš i tak,ale dej za mně do sebe aspoň na památku dědka litr rumu,čau! (Tonda) 
Kalím pouze pro radost.
Dobrý den.Upřímnou soustrast.Vzdávám hold,,Dědovo"památce.Je mi 50 kapela mého mládí.Nezlob se,že to není dotaz. (Jiří Vostárek) 
I mého mládí.
snad jen upřimnou soustrast vam zaslat a vaše pisničky již jen poslouchat a ma nej.... je dvě ruže krepovy  (Věra Křižova) 
A že těch písniček je víc.
Včera jsem viděla plakat mýho muže. Jsme vaši velcí fanoušci a vaše písničky připomínají naše dospívání a první lásky. Byli jsme v Brně na vašem posledním koncertě a nedá se zapomenout. "Dědek" už je bohužel jinde a co budete dělat dál Vy? Moc vám držím palce. (Hana) 
Když už pláčou i chlapi, tak je to blbý. Ale určitě upřímný.
Dobrý den, nedávno jsem byla na Vašem koncertě v Třebíči, je mi 45let a jste kapelou od mého mládí,a byl moc krásný. Přeji Vám upřímnou soustrast,a aspoň Vy hrajte dál.Máte energie jako by Vám tolik let nebylo. Díky (Jarka z Třebíče) 
To sipište. Olda
ahoj Oldo upřímnou soustrast! Po té moc smutné zprávě jsem si hned vzpoměl na první setkání s Kaťákama-Repré v Mostě 1974!Od té doby mám KATAPULT pevně a trvale v srdíčku.Oldo Tobě přeju pevné zdraví a někdy příště... ,,Dědku hobluj tam na hoře"  (L.Čibera) 
... a, že jsme si užili, co?
Dobry den prijmete ode mne uprimnou soustras, moc me to mrzi ani nevim co psat, slzy mi tecou po tvari a je mi vsechno strasne lito......drzte se moc na Vas myslim a fandim Vam S pozdravem Monika koziskova Litvinovice (Moncicak) 
Nebreč.... Pusť si Kaťáky ;-)
Otázku nedávám žádnou, ale soucítím s Vámi,můj manžel má také kapelu, stejně staré kamarády (60) a stejnou dobu jako vy spolupracují a nedovedu si představit , že se jednou rozpadnou, tak buďte statečný , ono se to ale říká "život jde dál".  (Hanka) 
Já už si dovedu představit všechno.
Upřímnou soustrast. Včera jsem poslouchal všechny Vaše hity a myslel na Dědka. (jaster) 
Dobrá "nabíječka". Ne? ;-)
Dobrý den,myslím si že je zbytečné se ptát Oldy jak se cítí, chtěl bych vyjádřit soustrast nad umrtím Dědka ,bude chybět všem fanouškům Katapultu ,Oldo drž se (Ludva) 
Cítím se blbě, ale snažím se jako na jevišti.
jsem rád, že katapult byl, vyrostl jsem na jeho písničkách, pokud by byl koncert jaké by jste si k sobě vybral hudebníky?? (Radek) 
Jedině takové, kteří na Katapultu vyrostli.
Dobry den chci Vam projevit uprimnou soustrast, docela me to vzalo, myslim na Vas, drzte se. Nevim co dodat slzy mi tecou po tvari a rikam si je to sakra skoda......co bude ted s kapelou? Mejte se pekne S pozdravem Koziskova (Monika Koziskova Litvinovice) 
Kapela, tedy já sám, začnu teprve budoucnost řešit.
OLDO BUD SILNY,TOLJA,DĚDEK ,TY ANI KATAPULT NIKDY V SRDCÍCH FANOUŠKŮ NEZEMŘOU "KATÍCI" JSOU TOTIŽ NESMRTELNÍ (VACHY) 
Díky
Byl jsem na rozlučkovém koncertě Katapultu v Bíteši. Bylo vidět, že je na tom " Dědek " špatně. Obdivoval jsem jeho statečnost a opravdovou lásku k muzice, kterou vyznával. Teď už bude hrát na basu v nebeské kapele. Bude tam mít spoustu kvalitních spoluhráčů. Nezapomenu. (Genesen) 
Uvažuji o tom, že si ho posléze z nebe stáhnu do pekla
Ahoj Oldo!Přeji pevné nervy.Vim,je to těžké....a co rock and roll?Pošlape dál?Všichni si to přejeme.Ahoj Vašek z Poděbradska (Venca 11) 
Rokenrol určitě pošlape dál.
Zprava o tom že zemřel Jirka alias Dědek se mnou hluboce otřásla chci vam touto cestou poprosit pokračujte s Katapultem dále myslím, že i Dědek by to tak chtěl.Věřte te mi že při psaní tohoto příspěvku se mi hrnou slzy do očí ,tento skvělý člověk mě byl vždy moc sympatický ač jsem ho neznal osobně.Vím že sním asi odešlo i kousek vás, čest jeho památce za celou mojí rodinu Ladislav Charvat (Ladislav Charvat) 
I nám se tady hrnou slzy do očí, ale snažíme se to nějak zoufale odlehčit!
Zdravím Vás, jednou jste v Děčíně hrál bez Dědka i bicích. Neuvažujete o takovém koncertě ? Určitě bych přišel. Míla  (Míla) 
I to je možné. Uvidíme.
Přeji pokud možno příjemný den...chtěla jsem se jen zeptat, jestli ještě přijedete 14.1. na Stochov u Kladna? moc děkuji za odpoveď. Alenka-Kladno (Alenka) 
Jezdit tam sám nemá cenu
Dobrý den, zajímalo by mě, zda se i nadále budete věnovat hudbě? Děkuji. (Lucinka) 
Jsem hudebník. Takže je to jasný!
Dobry den, Oldo. Je mi moc líto, co se stalo... Chtela jsem se zeptat, jestli budete zvazovat usporadani nejakeho rozluckoveho koncertu? Kterou z vasich pisnicek mate nejradsi a ktera byla nejoblibenejsi Dedka? Preji vam v teto nelehke dobe hodne sil. S pozdravem Alena, Trebic. (alena) 
Zatím nevím. Všechny písničky jsme hráli rádi.
Dědku díky za všechno !!!!! (Pavel) 
Já tobě taky. Olda
nepřipadali jste si už poslední léta na jevišti směšní? (Tereza Páleníková) 
To bychom tam nelezli. Ale stranda byla vždycky.
Na katapultu jsemm výrůstal a mám ho rád dosud.To co se stalo panu Šindelářovi mě velice zarmoutilo.Ale ipřesto doufámm že to nevzdáte Oldo. (jarda) 
Nikdy se nevzdávám.
Je mi také moc líto a i těch víc jako 10 000 meilů který to Oldo přišli jsu víc jak průkazné o tom, jaké slovo tady Katapult měl a má (Vaše jméno) 
Velmi průkazné.
Nevím, kde vyjádřit upřímnou soustrast, poradíš? Oldo, hlavně nyní zůstaň svůj. Držím palce. (Michal P.) 
Nech si ji ve svém srdci.
Ahoj, Oldo. Upřímnou soustrast. Jak jste se seznámili (Milan) 
V roce 1965. Přivedli ho na zkoušku kapely.
Fandíme celá rodina. Nikdy bych nevěřil, že pecka Až, bude pořád hitem. Já ji považuji za svou, syn říká, že je to hustá bomba, manželka vzpomíná na Vaše koncerty a dcera říká, že my jsme měli Katapult, ale co oni,samá Eva + Vašek. Myslíš si , že Až je už fenomén doby, jak vlastně vznikla, Díky a měj se fajn. (M+A+A+T) 
Až.... Nesmrtelný příběh
Oldo, smrt Dědka je tragédie. Ale on by si určitě nepřál abysme tady jenom brečeli, tak by mě zajímalo na co si dostal modrou knížku, když už si přežil tuším 4 nebo 5 lidí z kapely. (Magic) 
Vojáci se mě báli na vojnu vzít. Věděli, že jsem "tvrdej"
Dobrý den. Přeji pokud možno příjemný den.:-( Přijedete alespoň vy 14.1. na Stochov, kde se měl konat váš poslední koncert, nebo ne? Děkuji za odpoveď a Upřímnou soustrast. Alča (Alenka/Kladno) 
Taky mě to napadlo, ale nejde to.
Dobrý den pane Říha,předem mi dovolte vyjádřít hlubokou soustrast.Včerejší zpráva mě zasáhla jako blesk a nechtěl jsem tomu vůbec uvěřit.Skupinu KATAPULT mám hrozně rád a Vaše písničky jsou SUPER.NAPÍŠETE TAKY PISNIČKU O ,,DĚDKOVI,,Myslím že by si ji moc zasloužil.Díky (Milan Hřebíček) 
Asi bych se cítil trapně. Neumím to.
Oldo prosím, můžeš napsat, kdo hraje v Čechách aspoň trochu podobným stylem, co Katapult? (Michal) 
Katapult nelze napodobit. A na to jsme hrdí.
Pane Říha, co jste říkal na čtvrtou svatbu "Dědka"Byl jste mu na svatbě? (Iva) 
Do USA mě prostě nedostali.
Dnes syn přinesl nejhorší jedničku ze školy za aktualitu o umrtí Jířího Dědka Šindeláře. Jako aktualitu to uvedla celá třída. Učitelce, , když jim psala jedničky tekly slzy a pak se zeptala, nemá-li někdo sebou něco od Katapultu. Děti vytáhli MP3 našli se i mikrobedny a celou hodinu vzpomínali při Vašich peckách. Dědku , proč ne někdy příště? (Vaše jméno) 
Jsme tady v Blesku z toho všichni na měkko. Díky.
Je pravda že Jirka mel podstoupit operaci plic?Kdy bude poslední rozloučení a kde rádi bychom se s ním rozloučili dekuji za odpoved (Handule) 
To vám může oznámit jenom rodina.
Byla jsem s manželem na Vašem koncertu v klubu Futurum, který ve mě vyvolal dva protipólné pocity. Radost a zároveň mráz po zádech. Nemám žádný dotaz, chci Vám je sdělit, že s Vámi cítím a podpořit Vás v této těžké chvíli. Panu Šindelářovi popřát nechť je mu země lehká. Eva (Eva) 
Děkuju. Děkuju všem.
Ahoj Oldo, Chci Vas moc pozdravit a dnes bohuzel i vyjadrit moji nejhlubsi soustrast. Je mi to moc lito. Vim, ze Vas to strasne boli.... Me take. Poznal jsem Vas s Dedkem osobne oba dva. Tocili jsme s Vami rozhovory, kdyz jste predskakovali kapelam Slade, Sweet, Uriah Heep, Deep Purple, videli jsme se i na Black Sabbath.... Oldo, drzte se!!! kameraman Martin (Martin) 
Díky
Oldo cítím, jak Ti je. Neuvažuješ o nějakém mega koncertu s přáteli na uctění památky Našeho DĚDKA. (Divák Divadelní) 
Mega ne, mikro asi ano
Pane Riha,chci vyjadrit hlubokou soustrast nad ztratou Vaseho kamarada,kolegy a vynikajciho cloveka Jirky Sindelare...V teto tezke chvili opravdu nevim,na co se ptat..Snad jen Vam poprat mnoho sil a prosim,pokracujte dal..Jak rikal Jirka,hrat a hrat az do penalu..Drzte se.. (Lucie Chalupova) 
Taková podpora se mi líbí.
OZdravím otázku nemám jen chci říct jak moc je mi líto vaší ztráty,jako kapelu vás mám moc ráda byli jste moje mládí.Tak vydržte. (EVA) 
Zkusíme si mládí prodloužit.
Je mi líto že jste přišel o dlouholetého kamaráda a přítele, pamatuju vás jak jste začínali v Praze na Novodvorské , ale život si nevybírá, upřímnou soustrast jeho rodině i vám, a do dalšího vašeho počínámí pevné nervy . (AnnaMArie ) 
Díky!.
Dědek se na nás dívá. Udělejme mu radost. Dědku hobluj!!! Oldo, je mi to strašně líto. Co se s ním rozloučit nějakým vzpomínkovým koncertem? (Michal) 
Uvidíme, chce to čas.
Kouřil pan Šindelář 5 krabiček cigaret denně,jak se někde psalo? (Jindriška) 
Před rokem s tím přestal.
Budete pokračovat i bez dědka a zkusíte třeba Anetu Langrovou? (jirka) 
Myslíš na co, chlape?
Dobrý den Oldo, je mi 26 let a letos jsem byla s rodiči na Vašem koncertu ve Vrchotových Janovicích. Byl to nádherný zážitek. O to víc mě mrzí, že odešel "Dědek", chtěla bych Vám projevit upřímnou soustrast a říci, že to bolí, ale takový je život. Krutý! Nezbývá než na něj krásně vzpomínat. Bude chybět nejenom Vám, ale všem jako já, co měli rádi katapult a jeho muziku. Hodně zdraví v Novém roce (Lucie) 
Díky.
Je to moc smutné,ale takový je život,Dědek nám bude všem chybět.Asi je ale předčasné se ptát jestli my posluchači máme jen aspoň malinkou naději,že by Katapult pokračoval třeba v novém složení a zase by jsme vás viděli a slyšeli.Nějak si život bez Katapultu nedokážu představit.Hodně síly v těchto smutných dnech,jsme s Vámi. (Marie) 
Naděje umírá poslední.
Jsem vic nez smutna byla jsem na Vasem poslednim koncerte 16.11 na Novodvorske krasa pan Sindelar bude nam vsem chybet preji hodne zdravi Dagmar (Cervenkova Dagmar ) 
Díky.
A tak jste zůstal sám a opuštěnej - hodně drsná pravda úryvku z písně Láska je ztracená hra. (Hanka P.) 
Příliš rychlý důkaz pravdivosti našich příběhů.
Prijmete uprimnou soustrast ja bohuzel v loni take ztratila kamaradku kterou mi ubodali.Ale bohuzel musime jit dal Vam preji aby jste byl silny a ustal to .Mela jsem moznost Vas obsluhovat a musim rict ze Vy to jiste povedete dal a stary peck budeme poslouchta dal a o ty nove nebude taky casem nouze.Drzte se a at se Jirikovi v tom ,,muzikantskem nebicku"odpociva dobre  (kacula) 
Souhlasím s vámi. Díky
Oldo, těžko mohu cokoliv dnes říci. Díky moc za 30 let, které jsem chodil pravidelně na koncerty Katapultu, díky moc za všechny vaše písničky, jste stálou součástí mého života. Drž se a vyřiď Dědkovi, ať nahoře pořádně hobluje !!! Ondřej Lechner (Ondřej Lechner, Mladá Boleslav) 
Písničky jsou součástí i mého života
Přijměte odemě a mé rodiny hlubokou upřímnou soustrast.Když jste před osmi lety hráli u nás tak dva dni před vašim vystoupením jsem se dočetla že vám na podium ještě nikdo nehodil podprsenku,tak jsem ji vám tam tenkrát hodila a vy jste pak na ukor té podprsenky hráli o něco déle.Byl to promě nepopsatelný zážitek z toho vystoupení.Pan Šindelář byl výborný a nikým nenahraditelný hráč!Chci se vás zeptat,co budete teď dělat vy?Budete dál dělat muziku nebo s ní skončíte? (Alena ze Spáleného Poříčí) 
Pokusím se obnovit podprsenky na pódiu
AHOJ OLDO V LISTOPADU JSTE HRÁLI V PELHŘIMOVĚ A BYLI JSTE SUPER. DNES NEVÍM CO ŘÍCT ,SNAD ŽE DĚDEK TADY S NAMI BUDE STÁLE VE VAŠICH PÍSNIČKÁCH, KTERÉ NIKDY NEZESTÁRNOU. PŘEJI HODNĚ SIL JANA (JANA) 
Pelhřimov byl bomba
Ahoj,upřímnou soustrast přeji z hluboce zarmouceného srdce a na koncert u nás v Kadani jsem se moc těšil ,vše dopadlo jak dopadlo a v Kadani jsme Vás měli vždy rádi. Ahoj a drž se Oldo. (JARIN) 
Orfeum v Kadani miluji, a musím si tam ještě jednou zahrát.
Ahoj Oldo,jsem velkym priznivcem Katapultu,jehoz zacatky jsem prozival v Plzni,zustal jsi sam a chci se zeptat,jestli skupinu obnovis,jinak uprimnou soustrast,Jura. (Jirka) 
Zatím se pokusím reinkarnovat pouze sebe.
Dobry den pane Říha, chtel jsem se zeptat jaky mate vztah s Romanem Holym.Na starsich deskach J.A.R.u jste na bookleteu casto zminovan.Take jsem slysel na koncertu monkey business pisen kdyz mas kamarada a ten te podrazi naaldau mas mizernou....zahrali to svetove, byla to bomba....mejte se ps.je mi to lito co se stalo....drzte se  (Pavel Smek) 
Roman obdivoval Katapult, který pro něj byl inspirací.
Těžko se hledaj slova na tenhle smutnej osud,proto přijmi hlubokou soustrast nad umrtí našeho Jirky. Bylo by hezké vše zakončit novým cd s JIRKOVÝMI PÍSNIČKAMI,které nazpíval. Tvůj první mejdan a Věřím ti jak blázen jsou jedny z nejkrásnějších a velmi málo hraných. Budeš o tom alespon uvažovat,samozřejmě časem. ZDRAVÍM A STOJÍM ZA TEBOU. Honza Slavkov u B. (Honza Slavkov u Brna) 
Všechno je zatím předčasné...
Za totáče jsem jel vlakem na Váš koncert na Konopiště a policie nás vyhodila v Čerčanech z vlaku. Na koncertě po hodině vypli proud. Vzpomeneš si ještě na tu dobu? (Michal P.) 
Vzpomínám, včetně hasičských stříkaček na place.
je mi lito co se stalo !!! ale proc nepodstoupil teto operaci jiz drive? rodine uprimnou soustrast (roman) 
To je věc lkařů.
Zdravím Tě Oldo, asi se teď není příliš na co ptát, tak Ti přeji alespoň pevné zdraví, ať zůstane legenda Katapultu zachována co nejdéle! Vyrůstal jsem s vámi, ale nechci s vámi umřít, proto jeď dál! (Mirek z Rožnova ) 
To se mi líbí. Díky za podporu.
Teď už je to asi definitivní konec Katapultu že?Chystáš něco sólovýho?Petr. (Petr Vincenci) 
Sólové, nesólové... Nevím.
Vyjádřuji Vám hlubokou soustrast. Jako Váš věrný fanoušek Vás mohu ujistit, že podobně jako Petr Novák a dal.hvězdy pop. hudby jste nesmrtelní a vaše hity budou rozdávat radost neustále.Král je mrtev, ať žije Katapult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Jiří Špaček) 
Mám stejný názor.
jestli to lze, přeju dobrý den, i když vím, že dobrý pro Vás není. Chci se zeptat, jestli někdy "dědek" kouřil, nebo jestli CHPN má své oběti i mezi nekuřáky ? děkuji (kikina) 
Dědek kouřil a CHOPN na vás skočí i když to neděláte.
Dobry den Pane Riha - muz, ktery nezmazatelne stal za Katapultem - na ktery mam hodne hezkych spominek ze zacatku 80.let ... Moje otazka : Ma zivot vubec smysl a existuje i po smrti ? Zelam Vam hodne stesti, za vsechno, co ste udelal pro generaci dnesnich 40 + ! (Vojin XY) 
Neexistuje. Ale rokenrol je věčný
Dobry den. Nemam dotaz, jen vam chci vyjadrit hlubokou soustrast. Byli jste bajecny. (Lenka Hrabakova) 
Díky za podporu.
Ahoj Olda, v roku myslim 1979 som bol na koncerte v Trencine na KATAPULTE. Bola to pre mna pecka. Isto aj tento koncert bol pre mna impulzom zalozit vlastnu kapelu. Vypredavali ste saly, stadiony. No po prevrate ste sa museli stahovat do stale mensich a mensich klubov az po sukromne party na zahradach...Neuberalo Vam to malicko na energii ? (lubos chvm) 
I na soukromá párty chodí fanouškové Katapultu. Letošní turné vidělo 50 tisíc lidí a ti by se do klubů nevešli.
Ahoj olda. Taktiez mame kapelu, ktora momentalne hra 29 rokov. -Aky je to pocit, ked vies ze tato kapela uz nikdy nazivo nezahra, resp. chces KATApult DAVAT ZNOVA DOKOPY ? v TOM PRIPADE BUDES UZ LEN JEDINY POVODNY ZAKLADAJUCI CLEN.... lUBOS dZURIK, tRENCIN (LUBOS CHVM) 
Nechci být sám sobě revivalem, musím vymyslet něco originálního.
Ahoj Oldo,velice mne mrzí co se stalo.Jsem velkým fandou skupiny Katapult.Cítím s tebou a je to rána.Přez to bych se chtěl zeptat jak to bude dál s vaší kapelou?Zůstal si sám to bude asi konec viď?!Díky PS:Takhle si to Dědek určitě nepřál... (Pavel Tazi) 
Složité, složité, nepříjemné. Uvidíme.
vydáte nějaké cd? (Jindra) 
Určitě
Pane Řího, Katapult je mé mládí. Co budete teď dělat, když dědek není, Tolja není? Držte se. (Hana) 
Budu se snažit vám ještě mládí prodloužit.
Ahoj Oldo,je pravda,že jsi začínal u Banjo band Ivana Mládka jako trumpetista? (Vaše jméno) 
E-e, ne-e, Ne. Olda
Psala jsem uz jednou,ale urcite az uznate za vhodne na vas pujdu a velice rada,dedek bude s vama.Jinak nemam co rict je to smutne.A. (Alena) 
To mě hodně potěšilo.
Dobry den, chtel jsem se zeptat, jake nastroje, pripadne efekty, jste pouzivali pri svych hudebnich produkcich? (Malcolm) 
Složitá věc. Je to na deset stran, v časáku Muzikus.
Oldo, čas muziku Katapultu prověřil kladně a i Jirka už je vlastně z toho důvodu nesmrtelný. Díky za dobrou náladu, která je ve vašich skladbách... Evžen, 52 let  (Evžen) 
Díky taky.
Nemám otázku.....byl svým způsobem dědek i tvá rodina, to přece nemá cenu se ptát....Oldo všem i tobě tu nejupřímnější soustrast. Nepatří to sem a já se všem omlouvám, třeba to smažte, já to sem napsat musela. Není na co se ptát, lze jen vzdát čest jednomu z největších osobností a lidem kolem něho, lidem našeho národa! Díky dědku, navždy jsi tady s námi a díky Vám všem za vše to krásné co jste nám vnesli do života........ (Eva Edrimea) 
Když už nemusím odpovídat, každopádně mě tvůj názor potěšil.
Zdravím Vás Oldo.Za 1.s Jirkou je to pro všechny z nás hrozná rána.Otázka zní-co dál?Přece nezalezem do kouta a nebudem se upíjet ve vzpomínkách typu-to byly doby.Oldo,přežily jsme bolševiky,vlévaly jste energii a vzdor třem generacím rockerů.My věříme že ještě něco vymyslíš a spácháš.Hodně zdravíčka a elánu do příštích let.Díky co jsi pro nás za ta léta udělal.Díky,díky moc.Jarda s rodinou a kámošema. (Jarda Pačes) 
Myslím pořád a brzy začnu páchat.
Byl Dědek kuřák? (Vašek) 
Kouřili jsme spolu první ligu!
je to konec Katapultů? (Mirek Macák) 
Nevím. Určitě. Uvidím. Zkusím to. Drž mi palce.
Je mi velice líto, že odchází - do muzikantského nebe - opět legenda, která mě provázela mým mládím a muziku skupiny "KATAPULT", poslouchám stále. "Dědku" - je tě škoda, budeš nám chybět ... Rodině hlubokou soustrast.  (Hana) 
Pokusím se legendu zachovat. Díky.
Budete ještě někdy hrát koncerty ? Byla by to škoda , kdybychom Vás už nikdy naživo neslyšeli. Katapult je kapela mého mládí....  (Elam) 
Já s Dědkem už ne.
Ahoj Oldo, na dotaz není nálada,znám tě včetně "Dědka"z dob našeho mládí a chvilek v hotelu Slovan.Je mi moc líto,že už není mezi náma .  (Karel Valenta) 
Na to vzpomínám i já!
Není to dotaz,ale žijete v mém srdíčku jako v jiných srdcích žijí Beatles.Mě bylo patnáct a opravdu jste mě ladili život do "C"duru a byl jsem "Lesním manekýnem".Na vašich posledních koncertech jsem omládl do svých patnácti.Díky Vám.Dovolte,abych,hlavně Oldo a Dědkova ženo projevil upřímnou soustrast.Josef Chrástek (Dochtor Boskovice) 
Na našich koncertech jsme omládli stejně i my.
Zajímal by mě Váš názor na zrušení povinné vojenské služby. Myslíte, že by Vaše písnička-hit vznikla i v dnešní době? (Anna) 
Pokud máte namysli Vojín XY, jakože asi jo, tak určitě ne. Je to výpověď z té doby.
Dědek byl velice vynikající muzikant!!!!! Vzdávám hol památce jeho, ale bohužel už i Katapultu! Tak poctivej rock už nezahraje žádbá z novodobých kapel!! Chtěla bych se zeptat, jak dlouho byl hospitalizován? Jsem vděčná osudu, že jsem mohla být na jednom z vašich posledních koncertů. Čest a slávu památce Jiřímu "Dědkovi" Šindeláři.  (Bronislava Valouchová) 
Posledních přibližně 34 dní.
Pane Říha,přiměte prosím hlubokou a úpřimnou soustrast s úmrtím pana Šindeláře.S ním i s končícím Katapultem odešlo kus mého mládí.Jemu i Vám D Í K Y!!Chystáte v budoucnu vydat nějaké vzpomínkové album best off? Děkuji za odpověď. (Luboš) 
V současnosti máme na trhu několik tkzv. Best of Album
Všechny co máme rádi hudbu Katapultu samozřejmě moc zasáhla smrt "Dědka".Měl jsem zakoupený lístek na koncert do Zlína (termín prosinec byl přesunut na leden)-už se bohužel neuskuteční.I když vím,že nyní je příliš brzo,nemohu si neodpustit:Oldo-bude ještě nějaký koncert?Jižní Morava by ho určitě uvítala!!  (Petr) 
V nejbližší dobgě nebude.
Bude i po této ztrátě fantastického člene kapely pokračovat Katapult? (Standa) 
Nevím jestli Katapult, ale já ano!
Dobry den, Oldo. Maly skromny dotaz....co takhle uskutecnit vzpominkovy koncert na "Dedka"? Ivo (namestek) 
Předčasná otázka. Uvidíme
Oldo,nemám otázku jen mi je líto ,,Dědka,,.Bude chybět všem,kdo poslouchá vaši kapelu.Kluci držte se (květa) 
Určitě, zejména mně
Ahoj Oldo, přijmi ode mě upřímnou soustrast, vím, že je to vlastně ůmrtí v rodině. Vím jak mi bylo, když umřel kytarista Olda Kellner, s kterým jsem se znal a hrál s ním od mlada. Pro tebe je to určitě ještě horší... Myslíš, že budeš ještě někdy mít chuť hrát? Drž se....Vláďa (Vláďa Boháček-hudebník) 
Nikdy neztrácím chuť žít a chuť hrát...
Nikdy nezapomenu na Vaše skladby Lesní manekýn a Půlnoční závodní dráha. Chodila jsem koncem sedmdesátých let na zábavy a tahle hudba patřila k nejlepším co se na vesnických zábavách hrálo. Moc Vám za ně děkuji. Eva ♥ (Eva ) 
Jsem rád, že jsem všechny ty roky prožil spolu s vámi.
Drž se Oldo. (PetrKroft) 
To právě dělám!
Je to šílený co se stalo, ale věřím že svou kariéru uončit nechceš! tak se ptám jestli by jsi nechtěl hrát s kapelou Turbo? jsou to přeci tví kamarádi a možná by byla nějaká spolupráce dobrá (Martin) 
Katapult je jenom jeden a Turbo jenom jedno. Takže ne
Upřímnou soustrast Oldo, vím že je brzo ale budeš alespoň ty hrát dál? Děkuji za odpověď Franta (Frankie) 
Určitě, jsem muzikant a ten hrát musí.
Obdivuju, že jsi sem přišel. Já bych to být na Tvém místě nezvládla... (Kačka) 
Nikdy nic nevzdávám a jsem rád, že to zvládám
JSEM Z TŘEBÍČE, KDE SE NEDÁVNO KONAL VÁŠ KONCERT NA ROZLOUČENOU-BYL TO OPRAVDU SKVĚLÝ ZÁŽITEK!JE MI MOC LÍTO,ŽE TO VŠE TAKHLE SKONČILO.OLDO DRŽ SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (dana a.) 
Myslel jsem, že hlášku "Drž se!" používám pouze já. Díky
Pane Řího, dobrý den, nechci se na nic ptát, jen přeji upřímnou soustrast. Je mi moc smutno, Katapult byl moje mládí a dneska už vás poslouchají moji synové. "Dědek" Jirka už hraje tam nahoře, ale Vy se držte, hodně zdraví v tom letošním roce, který začal tak blbě. (Gábina) 
Děkuju.
Dobrý den pane Říha. Jsem pětačtyřicátnice a na vaše písničky jsme pařili kdysi na zábavách, bylo to super. Je mi moc líto, že p. Šindelář ,,odešel,, ale nedá se s tím bohužel nic dělat a ,,ať je mu zem lehká,, Vám zbývajícím členům Katapultu přeju hodně štěstí a zdraví do Nového roku 2009. Daniela  (Vaše jméno) 
Děkuji, budu seš snažit, abych si to zdraví zasloužil
Nebudu se ptát.Není na co. Sedím a brečím. Byli a jste pro mě frajeři. Je mi 48 a na vašich písničkách jsem vyrostla. (Jana) 
Dobrý den, tak jsem tady a hned vám děkuji za kompliment.