Někdy má dopad na mezinárodní situaci, jindy znepřátelí lidi na jednom poschodí paneláku. Trapas přináší smích i zuřivost. Jedno mají ale všechny společné – jeho hlavní hrdina vypadá díky shodám okolností jako dokonalý ňouma. Jaké trapasy byly letos ty nejpovedenější?

Kate Moss: Politik jako instalatér

Kate Moss
Autor: AP

Šéf britských konzervativců David Cameron se letos v srpnu na charitativní akci své strany potkal se supermodelkou Kate Moss. Ta si postěžovala na stav vodovodních trubek ve svém domě, aniž věděla, komu to říká. Cameron začal zasvěceně o problému hovořit. "Bože, vy vypadáte fakt užitečně, mohl byste mi dát telefonní číslo?" zeptala se modelka. Myslela si, že právě našla instalatéra, kterého tak dlouho hledala...


George Bush: Válka s Íránem? Hloupost, ale jsou různé varianty...

George Bush
Autor: wikipedia

Prezident Bush proslul svými hloupými vyjádřeními, řada z nich vyšla jako soubor 'bushismů' v knize Bush ve válce s angličtinou. Z některých ovšem jde mráz po zádech. Na jedné ze svých tiskových konferencí v Bílém domě v září prohlásil: "Představa, že se Spojené státy chystají zaútočit na Írán, je prostě hloupost. A když to říkám, tak na stole leží všechny možné varianty."

Tomu se říká protokolární katastrofa.


David Vodrážka: Chrchel nad Prahou

David Vodrážka za řečnickým pultíkem
Autor: Zbyněk Pecák

Tahanice kolem návrhu Národní knihovny od architekta Jana Kaplického ztrapnily nejednoho českého politika. Ne kvůli nesouhlasu s návrhem, ale kvůli způsobu, jakým to dali najevo. Starosta Praha 13-Stodůlek David Vodrážka knihovnu dokonce nazval 'chrchlem nad Prahou'. Jako odborník na architekturu se sice neprojevil, ale 1. místopředsedou ODS se nedávno stal.

 


Jiří Pomeje: Nespravedlivý Slavík

268000:gallery:true:true

Novomanžel Ivety Bartošové Jiří Pomeje se na rautu po vyhlášení Zlatého slavíka odvázal. V hotelu Ambassador pronášel silným hlasem: "Iveta měla být třetí a ne pátá. Když ji vyhlašovali jako Skokana roku v kategorii zpěvačky, tak vůbec neřekli, kolik bodů dostala. Ale já vím, že to bylo okolo čtyřiceti tisíc, a to bylo víc než dvacet tisíc, které měla Ewa Farna," pokřikoval Pomeje a postaral se tak o 'důstojnou' tečku za celou událostí.


 

Kateřina Štalmachová: Česká ňadra v Egyptě

Kateřina Štalmachová
Autor: APK

Vyvinutá ňadra osmnáctileté finalistky Miss ČR 2008 Kateřiny Štalmachové (90-67-91) způsobila v červenci v egyptském letovisku Sharm el-Sheikh pozdvižení. Při večerní fakírské show si ji vybrali fakíři jako asistentku na pódium. Když jí jeden z nich podal ruku a zvedl z hlediště, odvážné šaty se jí svezly z hrudníku dolů. Kateřina tak došla až na pódium a teprve tam dala vše do pořádku.


Sadie Frost: Kalhotky pro řidiče

Jak se to mohlo stát? To zřejmě Sadie doteď nechápe!
Autor: profimedia.cz

Koncem listopadu se herečka Sadie Frost (43) nechala taxíkem odvézt na Britskou módní cenu. Při vystupování z auta jí ale spodní kalhotky z ničeho nic sjely na kolena a pak vypadly před auto na chodník. Sadie nebyla leknutím schopna ani mluvit. Na pomoc přispěchal její kadeřník James Brown, který černý kousek spodního prádla zvedl a diskrétně jej podal do auta řidiči.


David Copperfield: Zlomená ruka asistenta

Archív
Autor: Archív

Mág David Copperfield na jednom ze svých listopadových vystoupení v Las Vegas selhal.

Připravil kouzlo s větrákem, jenže to se nezdařilo a lopatky vrtule asistentovi zlomily paži. Kouzelník měl přitom větrákem projít a změnit se v kouř. V pořadu Show Intimate Evening of Grand Illusion Copperfield prý chce nadále pokračovat bez změny programu. Najde nového asistenta?