247239:gallery:true:true

"Vážení, osm let bojuji jako prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje za získání co nejvíce finančních prostředků pro nemocné děti, které se opravdu neptají, jak se mi je podařilo získat.

Není to poprvé, co dnes stojím před těžkým rozhodnutím v souvislosti se svojí činností pro NF Kapka naděje. Tato kauza je pro mě ovšem velmi zásadní! I přijímání peněz pro nemocné děti má své hranice jak morální, tak etické. Dehonestující a nestoudná kampaň vůči mému zesnulému muži, kterou rozpoutal manager společnosti Merkur Casino pan Jan Hošek, se bytostně dotýká i Nadačního fondu Kapka naděje, jeho poslání i toho, proč byl založen.

Zmíněná firma se veřejně nedistancovala od této osoby, ani k celé kauze nepodala své vyjádření. Z těchto důvodů nemohu nyní přijmout dar od této společnosti, který měl být předán v přímém přenosu koncertu pro Kapku naděje na ČT1 17. 11. 2008 ve 21 hodin.

Jedná se totiž o velice spekulativní záležitost a těžko říci, co kdy může vyplynout a kde leží pravda. Smutné na celé záležitosti je to, že na nechutné zviditelnění osoby pana Hoška doplácí nejen rodina Karla Svobody a jeho přátelé, ale především nemocné děti a lékaři. Rozhodně odmítám jakoukoli jinou než pracovní spojitost s osobou pana Jana Hoška, který hluboce poškodil památku mého muže bez ohledu na to, že Karel byl nejenom manžel, ale hlavně otec. Celé načasování je až nápadně blízké termínu konání koncertu pro Kapku naděje, a proto považuji zviditelňování se na nemocných dětech za ubohý hyenismus.
"

Vendula Svobodová

O Vendulině pohledu na celou záležitost čtěte také zde.