Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vozíčkář vyrazil za synem... Po dálnici!

Autor: red - 
3. listopadu 2008
17:05

VIDEO: Na dálnici D1 se řidičům naskytl skutečně neobvyklý pohled. Směrem na Brno si tam po odstavném pruhu vyjel muž na invalidním vozíku.

V těsném závěsu ho následoval vůz dopravní policie. Na 11. kilometru sjel vozíčkář z dálnice a pokračoval dál v cestě na návštěvu svého syna.

Podobně kuriozní případy se již letos staly i v zahraničí. V červnu se vozíčkáři Benu Carpenterovi z amerického Michiganu zahákly rukojeti vozíku v mřížce na chladiči náklaďáku. Ten naštěstí jel jen do nedalekého depa, přesto ale vezl překvapeného vozíčkáře několik kilometrů, rychlostí až 80 kilometrů. "Byla to jízda," prohlásil o svém zážitku Carpenter, který si stěžoval hlavně na to, že se mu cestou rozlila sodovka.

Další projížďku absolvoval v červenci na svém invalidním vozíku Ludwig M. (94). Nedaleko Berlína si vyjel do květinářství, vzdáleného 4,5 kilometru od jeho domova. Cestou zpátky špatně odbočil a policie ho zastavila na dálnici, po které si to 'drandil' rychlostí 15 km/h. Minimální rychlost na německých dálnicích je 60 km/h. Důchodce-dobrodruh ale udělal na německé policisty takový dojem, že mu ani neudělili pokutu.