Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žaloba proti Bohu byla stažena kvůli adrese

Kde bydlí Bůh?
Kde bydlí Bůh?  (Autor: Jiří Bína)
Autor: Famous - 
16. října 2008
13:16

Když senátor amerického státu Nebraska Ernie Chambers zažaloval Boha kvůli teroristickým útokům, netušil, že jeho soudní pře zkrachuje na banalitě.

Soudce odmítl žalobu přijmout proto, že žalující nevyplnil řádně adresu Všemohoucího a že žádná taková adresa upřesněna být nemůže.

Chambers podal žalobu minulý rok, kdy zažádal soud, aby trvale zakázal Boha. Podle senátora státu Nebraska totiž Bůh proti němu a jeho voličům z Omahy zosnoval teroristický útok, vnuknul lidem strach a způsobil smrt, destrukci a terorizaci milionů z milionů obyvatel Země.

Soudce Marlon Polk rozhodl, že podle zákona státu Nebraska musí mít žalobce přístup k obžalovanému, aby se mohla žaloba hnout kupředu.

"Tento soud shledal, že zde nemůže být nikdy vykonáno právo na jmenovaném žalovaném, toto jednání bude proto rozpuštěno pro zaujatost," uvedl Polk.

"Soud sám o sobě uznal existenci Boha. Konsekvencí tohoto uznání je uznání boží vševědoucnosti. Protože Bůh ví vše, Bůh si všiml i této žaloby," uvedl senátor Chambers, který se tak zřejmě odvolá. Má na to třicet dní.

Chambers pracuje v legislativě státu Nebraska již osmatřicet let a patří k hlasitým kritikům křesťanů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině