Svatba jako řemen! A Blesk byl jako jediný u toho! Přestože se bodyguardi předsedy ČSSD Jiřího Paroubka snažili ze všech sil naše reportéry doslova uhnat a uplynulou sobotu prohledávali místo činu - hotel Esplanade v Mariánských Lázních - kousek po kousku, podařilo se nám získat exkluzivní fotografie přímo ze svatebního obřadu! Zabránit tomu nedokázaly ani tři skupiny bodyguardů, v čele s ochrankou slovenského premiéra Roberta Fica. Ochranka Jiřího Paroubka, bodyguardi hotelu Esplanade i osobní strážci slovenského premiéra Roberta Fica. Ti všichni v sobotu obléhali hotel, který se po dobu přítomnosti premiéra proměnil v nedobytný hrad. Každý host, který zde byl ubytovaný, se musel prokazovat speciální kartou. Pokud ji u sebe neměl, strážci byli nesmlouvaví: Dál ani krok! Mezi hosty hotelu byli také dva reportéři Blesku. Když se o nich dozvěděli Paroubkovi lidé, začali pobíhat po všech patrech. Hra na schovávanou jim ovšem příliš nešla, protože uspěli pouze z padesáti procent. Tito lovci si navíc ze dvou lidí vybrali tu špatnou kořist - reportérku bez fotoaparátu, která se navíc před bodyguardy neskrývala. "Co tu děláte a kde máte kolegu?" ptali se Paroubkovi lidé. "Když budeme chtít, můžem vás nechat vyhodit," snažili se o výhrůžky. Proč by ale z hotelu vyhazovali hosta, který pouze sedí se sklenicí vody nedaleko recepce a prohlíží si z okna okolí hotelu? Pro jistotu však využili možností, které jim svou přítomností umožňovala Ficova ochranka, a reportérku si tajně prolustrovali. Šéf ČSSD a jeho někdejší tlumočnice si "ano" řekli v 16.24 v átriu hotelu. To je ze všech stran kryto pokoji hostů. Reportérům Blesku se přes hysterii ochranky podařilo obřad vyfotit. Pár oddal mariánskolázeňský radní Luděk Nosek a novomanželům o čtyři minuty později požehnal biskup Církve československé husitské Jan Hradil.


Paroubek se ženil... Blesk sledoval utajenou veselku A jsou svoji. V sobotu, v 16.24 se z Petry Kováčové (34) stala paní Paroubková. Předseda ČSSD Jiří Paroubek (55) se totiž dva měsíce od rozvodu podruhé oženil. Veselka proběhla v luxusním mariánskolázeňském hotelu Esplanade. I když to v sobotu krátce před půl pátou, kdy začal svatební obřad Paroubka a Kováčové, vypadalo, že do atria ve třetím patře hotelu neproklouzne ani myš, při krátké nepozornosti bodyguardů se podařilo do provizorní svatební síně nahlédnout. Nevěsta vypadala krásně, ženich s bílou růží v klopě stál hrdě po jejím boku. Civilní sňatek řídil radní Mariánských Lázní Luděk Nosek, novomanželům žehnal biskup Církve československé husitské Jan Hradil. Po oficiálním předstoupení Paroubkových před média se už hosté odebrali ke slavnostní tabuli. Začala velkolepá hostina o několika chodech. Po uspokojení chuťových buněk přišel na řadu hod kyticí mezi svobodné dámy. Půvabná nevěsta ovšem nejspíš měla pořádnou páru, protože kytice přelétla dívčí skupinku a přistála v náruči opodál stojícího číšníka. Pan Jiří zase využil volné chvilky, kdy se nemusel věnovat hostům, a přišel k televizi na chvíli fandit českým fotbalistům, kteří porazili národní tým Slovenska. Po půlnoci pak byla podle tradice tajně unesena nevěsta. Novomanžel ji však brzy objevil v jednom z podniků v Mariánských Lázních - v nočním klubu New York - a za úplatu mu byla vydána zpět. Po první manželské noci si pan a paní Paroubkovi dopřáli soukromou snídani v uzavřeném salonku. V brzkém nedělním odpoledni jejich výprava zamířila zpět k hlavnímu městu. Jindy hodně pracovně vytížený Jiří Paroubek měl den volna, a proto mu nic nebránilo dosyta si užít společnosti své nové paní Petry Paroubkové.
...a Zuzana prala Osmadvacet let spolu žili, dva měsíce jsou od sebe. Co dělala bývalá manželka předsedy ČSSD Zuzana Paroubková (50) v den, kdy její exmanžel řekl "ANO" jiné ženě? "Zčásti jsem prala a uklízela," svěřila se Blesku první Paroubkova žena. Zprávy o druhé svatbě nechaly paní Zuzanu zcela chladnou. "Na televizi jsem se nedívala," napsala v esemesce. Vedle úklidu prý ještě se známými hrála karty. Za svou matku se v sobotu postavil i jediný Paroubkův syn Jiří. Na otcovu druhou svatbu nepřijel. "Nejel z etických důvodů, protože svatba dva měsíce po rozvodu je podivná," vysvětlila neúčast Paroubka juniora na obřadu paní Zuzana. Tak se synem strávila večer. "Byli jsme na večeři," upřesnila Paroubková, která si příjmení svého exmanžela nechala i přesto, že je jím nyní titulována i druhá žena předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.
Zběsilá jízda za nevěstou Hranici 200 km/h překonala v sobotu ručička na tachometru vozu, kterým se Jiří Paroubek řítil za nevěstou. Zatímco první cesta předsedy ČSSD z Prahy do Ústí nad Labem, kde měl stranickou konferenci, proběhla bez jediného přestupku, o druhém přesunu do Mariánských Lázní nelze hovořit jinak než o zběsilém. S porušováním předpisů začal řidič audiny ještě v Ústí nad Labem. Když se pak na dálnici snažil ujet reportérům Blesku, překonal vůz s Paroubkem dvouset kilometrovou rychlost. V obcích pak nechyběly momenty, kdy ručička ukazovala 100 km/h. Těžkou hlavu si ale řidič nedělal ani z plné čáry. Paroubek holt zřejmě spěchal. Včerejší cesta novomanželů z Mariánských Lázní domů do Prahy byla totiž bezproblémová. Co hrozí řidiči? - Předjíždění na dvojité plné čáře - ztráta 5 bodů a správní řízení - Překročení rychlosti o 50 km/h mimo obec - ztráta 5 bodů, správní řízení, až roční zákaz řízení - Překročení rychlosti o 40 km/h v obci - ztráta 5 bodů, správní řízení, až roční zákaz řízení
Jak se z milenky stala manželka Blesk 26. června 2007 Jak dlouho ještě chtěl Paroubek před světem "zatloukat" svůj vztah s půvabnou a o 21 let mladší tlumočnicí, není známo. Všechno prasklo, když Blesk zveřejnil fotografii dvojice na letišti v Bruselu, kterou poslal čtenář. Šéf ČSSD musel s pravdou ven. Blesk 2. července 2007 Paroubek oznámil rozvod se ženou Zuzanou, která se za něj před 13 měsíci bila přečtením prohlášení: "Znám Jiřího tak dobře, jako nikdo druhý..." Snažila se držet verzi, že na rozvodu se už dohodli dávno, pak přiznala, že o Kováčové nevěděla. Blesk 27. července 2007 Blesk dvojici nejprve načapal na romantickém výletu do Vídně, kde přenocovali v luxusním hotelu Grand. Období dovolených pokračovalo ve Vysokých Tatrách na Slovensku. Na koupališti Petra dokazovala, že na mužích ji nejvíc přitahuje jejich mozek. Blesk 10. srpna 2007 Paroubka doběla rozpalovalo, když Blesk označoval jeho blonďatou tlumočnici "milenkou". Chtěl věc hnát dokonce k soudu, ačkoliv ho i odborníci na český jazyk přesvědčovali, že na tom není nic urážlivého. Aby dokázal vážné úmysly, začal plánovat svatbu. Blesk 27. srpna 2007 Byť se Paroubkovi snažili termín ukončení 28letého manželství utajit, Blesk ho stejně zjistil. Dohoda o dělení majetku zajistila, aby rozvod proběhl hladce. Stání trvalo 20 minut. Cesta k tomu, aby se z milenky Kováčové stala druhá manželka, byla volná.
Svatba? Ne, rojení ostrých hochů! Bylo tam víc policistů a strážců zákona, než civilistů. I to by se dalo říci o svatbě Jiřího Paroubka. Jako první využila policejních "služeb" tehdy ještě slečna Petra Kováčová. Když ji v pátek sledovali novináři, zavolala si na pomoc tři houkající policejní vozy. Důvod? Prý ji pronásledoval úchyl. Další rojení ostrých hochů probíhalo v hotelu Esplanade a jeho okolí. Sešlo se tu hned několik ochranek - hotelová, Paroubkova a Ficova. K tomu připočtěte republikovou policii, která doprovázela slovenského premiéra, a policii městskou, kterou povolal Paroubkův přítel a zároveň oddávající, radní Mariánských Lázní Luděk Nosek. Bohužel, podle všeho protizákonně. Na toto netradiční angažmá strážníků si teď město hodlá pořádně posvítit. A aby toho nebylo málo, došlo i na pár incidentů. Zatímco se Paroubkovi strážci snažili znepříjemnit život reportérům Blesku, kteří byli přímo v hotelu Esplanade, hotelová ochranka v pátek večer pro změnu napadla fotografku, která fotila u hotelové brány.