Knížka, která nás nadchla: Animalium prostě musíte mít

Video se připravuje ...
Animalium: Vítejte v muzeu! Kniha, kterou se vyplatí mít
Foto: Youtube/BigBookPrints
Sdílej na facebooku
24. srpna  2017 
 10:00

Na některé knihy se s dětmi těšíme ještě před tím, než vyjdou. Přesně takové je Animalium. Krásná výpravná kniha, kterou jsem už pár let okukovala na Amazonu v anglické verzi, teď vyšla i v češtině. A stojí to za to! 

Animalium je vlastně muzeum, které ukazuje zvířata z mnoha různých úhlů, vy je můžete díky perfektním ilustracím podrobně zkoumat, aniž při tom jediné z nich utrpělo.„Tohle muzeum je úplně jiné než jakékoliv, které znáš. Má otevřeno čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu, ve svých sbírkách má nevídaný počet těch nejkrásnějších a nejneuvěřitelnějších tvorů z celého světa,“ libují si britské autorky Katie Scott a Jenny Broom.

Vítejte v tundře

Věřte jim a vstupte, protože tahle naučná kniha nejenže je krásná, ale navíc v ní skutečně najdete spoustu zajímavých informací, z nichž se ledacos nového dozví i dospělí. U nás doma si v ní čteme, i když u toho děti nejsou. Doporučený věk? Podle autorů 6+, což pokud jde o odbornost sedí, ale obrázky si můžete prohlížet i s dětmi mladšími. Ukázku přináší naše GALERIE

Bartoloměj studuje Animalium
Bartoloměj studuje Animalium
Autor: Archiv
Mého šestiletého syna Bartoloměje kniha tak nadchla, že jsme ji týden tahali i na cesty, navzdory jejím rozměrům.  O tom, jak se liší a čím se živí želvy, jsme četli ve vlaku i v čekárně u doktora. Krásné ilustrace jak ze starých encyklopedií ladí s celkovým grafickým zpracováním knihy.

Po každé kapitole věnované skupině zvířat, například ptákům, následuje příklad jednoho biotopu, ať už je to poušť, lesní strom nebo polární tundra. Na konci je podrobný rejstřík. 

Strom života, tady z anglického originálu
Strom života, tady z anglického originálu
Autor: Animalium
Kapitoly knihy vycházejí ze stromu života v úvodu knihy, z něhož je pěkně vidět, jak na sebe navazují jednotlivé formy života. Obrázky zvířat doprovázejí popisky jako v muzeu.  

Velkoformátovou knihu (rozměry 272 x 370 mm) vydal před několika dny Albatros, doporučená cena 499 korun, ale i u samotného vydavatele se dá sehnat za 399 korun. Kniha za ty peníze rozhodně stojí. 

Škoda jen, že se takhle výpravné knize nevyhnuly drobné chyby. Krom toho, že z nějakého důvodu nesedí stránkování uvedené v obsahu na začátku knihy, jsme narazili i na pár překlepů a jednu hrubku. 

Ze stránek knihy Animalium
Ze stránek knihy Animalium
Autor: Radka Wallerová/Supermámy
Klady rozhodně převažují. My doma každopádně doufáme, že Albatros postupně vydá i další knihy, které jsou v angličtině k mání v edici Welcome to the Museum. Protože jak Botanicum, tak Historium a Story of Life jsou už podle ukázek neméně povedené. K jednotlivým knihám navíc vycházejí například pohledy, omalovánky, knihy s úkoly či plakáty. My jsme zatím domů přes internet pořídili Animalium Activity Book. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku