Mladý pedofil se přišoural k soudu se sklopenou hlavou. „Nebudu vypovídat,“ zamumlal. Na policii se ovšem při výsleších ke znásilnění klučiny přiznal. U soudu svědčil otec jednoho ze zneužitých školáků. „Ráno si vyčíhal synka, když šel do školy. Stáhl ho ze schodiště, přitiskl do koutu, osahával na přirození. Kluk se bránil, bál se ale volat o pomoc a rozbrečel se. Naštěstí manželka otevřela náhodou dveře,“ líčil chvějícím se hlasem otec.

„Synek se klepal a ženě řekl, že ho přepadl soused a chtěl ho znásilnit,“ dodal muž. Napadení synka okamžitě ohlásil na policii – a téměř jistě předešel dalšímu sexuálnímu násilí a zvrhlostem na sídlišti.

Obžalovaný pedofil totiž během čtyř let zneužil devět chlapců a jednu dívenku. Vybíral si hlavně malé kluky z domu a okolí. Sousedům byl sice podezřelý, občas mu někdo dal pár facek, ale nikdo si nepřipouštěl, že by mohl na jejich děti skutečně zaútočit.

„Věděli jsme, že je malinko méně chápavější. Připadal mi divný, vždycky se motal u sklepů a dělal si tam nějaké pelíšky,“ řekl na adresu obžalovaného táta jedné z obětí. Jeho kluk se naštěstí z otřesného zážitku oklepal. „Zaplaťpámbů, že to tak dopadlo,“ vzlykal táta.

Pedofil navazoval kontakty s kluky ze sídliště přes Facebook. Nabízel jim k prodeji obnošené spodní prádlo, lákal je ven, psal jim zprávy se sexuálními nabídkami a posílal jim své nahé fotografie. „Bylo to nechutné,“ popsala jedna z obětí. „Snad každý na sídlišti věděl, že je divný a že má menší intelekt než je průměr,“ dodal chlapec.

Deviant své oběti pronásledoval léta. „Čekával u sklepa. Dvakrát mi ukázal přirození, jednou mi řekl, ať mu ho jdu vyhonit. Pár let to trvalo. Pak vlezl k nám na balkon, ukradl mi spodní prádlo a pověsil ho na kliku našich dveří,“ popsal chování devianta jeden z poškozených kluků, dnes student střední školy.

Fotogalerie
3 fotografie