Logo magazínu

Želé i polévky z »tekutého chleba«: „S pivem se dá uvařit všechno,“ říká šéfkuchař karlínského pivovaru Jiří (34)

1/23
Prohlédnout znovu

Želé i polévky z »tekutého chleba«: „S pivem se dá uvařit všechno,“ říká šéfkuchař karlínského pivovaru Jiří (34)

Jiří Dobš je šéfkuchařem restaurace minipivovaru Pivo Karlín. Zlatavý mok využívá do přípravy řady pokrmů - i těch sladkých. | Karel Kopáč, Pivo Karlín
Pivo Karlín je neveliký moderní minipivovar, který se "schovává" v kancelářské budově Butterfly Karlín. | Karel Kopáč
Coby šéfkuchař , který vymýšlí skladbu jídel i jejich recepty, musí mít Jiří perfektní přehled o chuti navařených piv. Ty totiž často do svých jídel využívá. | Karel Kopáč
Pivo Karlín disponuje standardním sortimentem piv, které přijdou k chuti nejen za parných dní. Kromě klasické jedenáctky či dvanáctky zde sládek vaří také černé pivo, IPU i sezónní speciály - například kopřivové. | Karel Kopáč
Design podniku Pivo Karlín vychází z prasečího rypáku. Poukazuje to především na to, že se zde vaří především vepřové, a ne ledajaké. Jiří Dobš se svým kuchařským týmem pracují s plemenem mangalica, které je původně z Maďarska. | Karel Kopáč
Pivo Karlín je neveliký minipivovar, jehož součástí je jak restaurace s charakteristickou kuchyní, tak i řeznictví. | Karel Kopáč
Jiří Dobš se stará o poctivé (nejen) masité pokrmy v restauraci karlínského minipivovaru Pivo Karlín. Vyjma vlastního piva přitom využívá i maso z řeznictví, které je součástí celého podniku. | Karel Kopáč
Jiří Dobš ve své kuchyni preferuje zejména vepřové maso. Kromě maďarského plemene mangalica využívá také odrůdy iberico, které pochází přímo ze Španělska. | Karel Kopáč
Podle Jiřího lze s pivem vařit prakticky cokoliv. Pivo lze využívat například do těsta bulek k hamburgerům... | Pivo Karlín
... ale také i na dezerty. Z piva třeba Jiří vytváří sladké pěny... | Pivo Karlín
... do strouhanky, ve které obaluje sýry nebo řízky zase přidává mláto, které osmaženému obalu dodá nezaměnitelnou chuť, konzistenci i křupavost. | Pivo Karlín
K dobrému masitému jídlu patří i pořádné pivo. | Karel Kopáč
Coby šéfkuchař , který vymýšlí skladbu jídel i jejich recepty, musí mít Jiří perfektní přehled o chuti navařených piv. Ty totiž často do svých jídel využívá. | Karel Kopáč
Do práce sládkovi Jiří nehovoří. Spíše se spolu ale domlouvají nad nejrůznějšími kombinacemi pití a jídel, aby nabídka v denních menu šla ruku v ruce s nabídkou piv. | Karel Kopáč
K dobrému masitému jídlu patří i pořádné pivo. | Karel Kopáč
I ve sladké kuchyni najde Jiří pro pivo využití. | Pivo Karlín
K lahodným pokrmům patří i lahodná piva. V Pivo Karlín není nouzi ani o jedno. | Karel Kopáč
Pivo Karlín je neveliký moderní minipivovar, který se "schovává" v kancelářské budově Butterfly Karlín. | Karel Kopáč
Pivo Karlín disponuje standardním sortimentem piv, které přijdou k chuti nejen za parných dní. Kromě klasické jedenáctky či dvanáctky zde sládek vaří také černé pivo, IPU i sezónní speciály - například kopřivové. | Karel Kopáč
Pivo Karlín je neveliký moderní minipivovar, který se "schovává" v kancelářské budově Butterfly Karlín. | Karel Kopáč
Nejčastěji se na jídelním lístku setkáte s vepřovým. To je podle Jiřího ostatně určitá speciálnost zdejší kuchyně, protože zde pracují jak s plemenem mangalica, tak i s odrůdou iberica. | Pivo Karlín
Do práce sládkovi Jiří nehovoří. Spíše se spolu ale domlouvají nad nejrůznějšími kombinacemi pití a jídel, aby nabídka v denních menu šla ruku v ruce s nabídkou piv. | Karel Kopáč
Do práce sládkovi Jiří nehovoří. Spíše se spolu ale domlouvají nad nejrůznějšími kombinacemi pití a jídel, aby nabídka v denních menu šla ruku v ruce s nabídkou piv. | Karel Kopáč

ONLINE: Poslanci „nahnali“ Stanjuru do sálu, má vysvětlovat. Tři zástupci STAN budou chybět?

Syn Krause Adam obžalovaný ze znásilnění: První slova macechy Chýlkové

Expert: Trump udělal velkou chybu s Íránem! Bombami Izraelci jeho jaderný program nezničí

Tragický konec pátrání po Nikolce (†9): Její tělíčko našli po třech dnech ve Vltavě

Velký souboj o šéfa ČT: Ani druhé kolo nového ředitele nepřineslo. Postoupili Fridrich a Chudárek

Ve ždárské základce zkolabovali dva žáci: Mohl za to kratom?!