Dbají na tradici: V Křimicích jako jediní v Evropě šlapou zelí do modřínových kádí
Výroba tradičního Křimického zelí: Nakrouhané zelí padá z 1. patra do přízemí rovnou do kádě. Šárka Brychová ho solí a Sergej Vlasenko rozprostírá v kádi.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Sklizená várka zelí z pole před zelárnou.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Majitel zelárny Vladimír Lobkowicz u třímetrové modřínové kádě.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Sergej Vlasenko v tři metry hluboká kádi. Za chvíli tu přistane první nakrouhané zelí.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Je hotovo. Majitel zelárny Vladimír Lobkowicz u zakryté kádě. Teď bude zelí kvasit.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Šlapání poslední vrstvy zelí.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Tady už je skoro hotovo. Do kádě padá závěrečná dávka nakrouhaného zelí.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Šlapání první vrstvy zelí.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Nakrouhané zelí z krouhače.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Hlávky zelí dává Roman Straňák do krouhače.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Tady se vykrajují košťály.
|
Zbyněk Schnapka
Výroba tradičního Křimického zelí: Začátek procesu. Světlana Kravčuková bere z hromady hlávky zelí a podává je na stůl.
|
Zbyněk Schnapka